Milliárdos cégfejlesztés új munkahelyekkel


2014-08-31 16:30:40  | cikk: mo  | 


Milliárdos cégfejlesztés új munkahelyekkel főképe
Közel 1,2 milliárd forint értékű projektet hajtott végre a Pápán több mint két évtizede működő Haas+Sohn Kft. A beruházás nyomán a cég korszerű építészeti megoldásokkal bíró csarnokrendszert épített a Gyár utcában és kifejlesztett egy új, pellet tüzelésű kályhacsaládot, valamint konyhai tűzhelyet. A nagyszabású fejlesztéssel új munkahelyeket is teremtettek, hiszen a vállalkozás a korábbi 130-ról 170 főre növelte dolgozói létszámát.

A projektzáró eseményen kiderült, a kft. 2012-ben nyújtott be pályázatot „Új innovatív pellet tüzelésű kályha és konyhai tűzhely kifejlesztése és piacra juttatása” címmel, mely 587,4 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás 85%-a az EU Regionális Fejlesztési Alapjából, míg 15%-a a központi költségvetésből érkezett. A beruházás összköltsége 1,190 milliárd forint.

Gyopár Zoltán, a pápai üzem ügyvezető igazgatója elmondta, a fejlesztés előtt a cég a Béke téri telephelyén, az egykori dohánygyár épületében végezte tevékenységét, majd a projekt segítségével egy teljesen új gyártócsarnokot létesíthettek. A fejlesztés során felhasználva az európai csúcstechnológiák előnyeit, azokat kiegészítve a cég szellemi tőkéjével és a innovációs lehetőségekkel, a mai piaci igényeknek megfelelő termékcsaládot hoztak létre a pellet tüzelésű kályhák és konyhai tűzhelyek tekintetében. Cél volt továbbá a gyártási folyamatok optimalizálása, melyet a gyártóegységek és a belső logisztikai rendszer újragondolásával értek el. A beruházás keretében létrejött az új előkezelő, a festő, valamint egy 10.000 készülék tárolására alkalmas készáru raktár.

A projektzáró eseményen részt vett Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, a képviselő-testület tagjai, partnercégek képviselői és a kft. beszállítói. Az igazgatói beszámolót követően a meghívottak megtekintették az új üzemcsarnokot és az ott zajló munkafolyamatokat.

Képek:

A Haas+Sohn Kft. 1993-ban alakult Pápán. A cég kifejezetten szilárd és cseppfolyós tüzelőanyaggal üzemelő olajkályhák, vegyes tüzelésű és fatüzelésű kályhák gyártására, összeszerelésére szakosodott.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!