Három góllal maradt alul a Lombard Pápa


2014-08-31 01:43:02  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Három góllal maradt alul a Lombard Pápa főképe
Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság hatodik fordulójában a Lombard Pápa az újonc Nyíregyházához látogatott. A nso.hu tudósítása szerint a hetedik percben a vendégek alakították ki az első lehetőséget, miután Sluka ívelt be szabadrúgást jobbról, amit Florean lőtt a kapu fölé. Két perccel később előnybe kerültek a hazaiak, Törtei ívelt be egy szögletet a jobb oldalról, és a rövid saroknál berobbanó Abdouraman hat méterről fejelt a léc alá 1–0. Sok ideje nem is volt a mieinknek a sorok rendezésére, három perccel később ugyanis Pákolicz adta be a labdát a bal oldalról, amely átszállt a rosszul helyezkedő Csizmadia fölött, így került a hosszú oldalon érkező Bajzát elé, aki a jobb kapufa segítségével a bal oldali hálóba helyezett 2–0. A 33. percben Popin szépíthetett volna, ám Florean beadását nyolc méterről a kapu bal oldala mellé fejelte. Fordulás után a találkozó 63. percében Törtei jobb oldali szöglete után Pákolicz lőtt 13 méterről a bal alsó felé, a gólvonalon álló Zulevsnek kellett tisztáznia. Tíz perccel a lefújás előtt Sluka 30 méteres lövését Balogh kapus ütötte ki a bal alsó sarok elől. A 90. percben végképp eldöntötte a három pont sorsát a hazai gárda, egy balról keresztbeívelt labdára Pekár érkezett a hosszú oldalon és jobbal, nyolc méterről Szűcs mellett a kapu jobb alsó sarkába lőtt, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Nyíregyháza - Lombard Pápa 3-0 (2-0) Gsz.: Abdouraman, Bajzát, Pekár

Csábi József: Nagyon sokat kellett dolgoznunk a sikerért, és bár három góllal győztünk, a Pápa igazolta, miért volt eddig sikeres a bajnokságban. Stabilan védekezett, zártan futballozott, ám az igaz, döntő volt, hogy viszonylag korán vezetést szereztünk, így az ellenfélnek fel kellett adnia a védekező játékát. Ennek volt köszönhető, hogy több területünk volt támadni, és meg tudtuk szerezni a második gólt. A szünetben felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy nincs még vége a mérkőzésnek, sokkal többet kell tennünk ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. Ugyanakkor a hozzáállásukra nem lehetett panaszom, büszke vagyok a játékosaimra. (nso.hu)

Mátyus János: Úgy illik, hogy gratuláljak volt csapattársamnak, kollégámnak, a csapata megérdemelten szerezte meg a győzelmet. Hétről hétre, napról napra, percről percre azt mondom a játékosoknak, csakis akkor lehetünk sikeresek, ha mentálisan tökéletes állapotban lépünk pályára. Az nem megy, hogy az első szögletből gólt kapunk, és úgy nincs esélyünk, ha Bajzát Péter és Abdouraman minden fejpárbajt megnyer. Dekoncentráltak voltunk. Kétgólos hátrányban sem adtuk fel, de ez a csapat még nem tart ott, hogy ekkora hátrányt ledolgozzon, ezúttal nem érdemeltünk pontot, a Nyíregyháza jobb volt, ezt férfiasan el kell ismerni. (nso.hu)

Nyíregyháza: Balogh - Szokol, Fodor, Gengeliczki, Törtei - Abdouraman, Kostic (Sándor 51.p) - Szécsi (Pekár 70.p), Pákolicz (Huszák 83.p), Koller - Bajzát

Lombard Pápa: Szűcs - Tóth (Coroian 24.p), Jagodics, Nagy, Frizoni, Zulevs (Benkő 77.p), Csilus, Florean (Waltner a szünetben), Sluka, Csizmadia, Popin

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!