Újabb pápai úszósikerek


2010-02-23 17:03:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb pápai úszósikerek főképe
Hódmezővásárhely városa adott otthont múlt hétvégén a Gyarmati Dezső Sportuszodában a XI. Országos Rövidpályás Vidék Bajnokságnak, ahol városunkat és a megyét is a Pápai SE sportolói képviselték. A színvonalas versenyen több mint 300 versenyző indult, ami újabb ékes bizonyítéka az úszás hallatlan népszerűségének. A mieink jó szokásukhoz híven ezúttal is remek eredményekkel öregbítették városunk hírnevét. A Csongrád megyei versenyről Kun-Szabó Istvánt kérdeztük.

- A lányok közül Sztyehlik Sára 200 méteres hátúszásban ezüstérmet, 100 méter háton bronzérmet szerzett. A Kertész Réka, Sztyehlik Sára, Benecz Fanni, Nagy Rebeka összetételű váltó pedig két bronzérmet szerzett. Emellett még a fiúknál Szekeres Balázs, Rüll Máté illetve Rüll Ádám szerzett értékes helyezéseket. A fiatalok nagy lelkesedéssel versenyeztek, többen is hatalmas egyéni csúcsot úsztak.

A pápai úszósportban az év elején változások történtek, ugyanis új egyesület alakult, mely olyannyira együttműködik a Pápai SE-vel, hogy a közeljövőben közös hazai rendezésű versenyt illetve edzőtábort szerveznek.

- A szakmai vezető Szabó Attila irányításával keményen dolgoznak az úszók, hiszen az idősebb korosztály heti 8 edzéssel készül a feladatokra, bizony vannak olyan edzések, ahol 6-7 kilométert is teljesítenek. Február végén elindulnak az erőfejlesztő szárazföldi edzések is, hiszen a cél a nyári országos bajnokságokon való sikeres szereplés, esetleges éremszerzés. A szakosztály vezetése mindent megtesz, hogy a sportolóknak minél jobb feltételeket biztosítson, ebben a Termálfürdő vezetése kiváló partnernek bizonyul. A zavartalan működés érdekében, a Sztyehlik Gábor vezette elnökség megnyerte "gyémánt fokozatú támogatónak" az "AQUA Pizzát", akiknek hathatós támogatása is kellett a hódmezővásárhelyi versenyen való részvétel feltételeinek megteremtéséhez. Következő hétvégén a fiatalabb korosztály a Kanizsa Kupa nemzetközi versenyen szerepel, sok fiatalnak ez lesz az első komolyabb megmérettetése, ennek ellenére ott is jó szereplést remélünk.

A szakosztály továbbra is várja az úszni tudó gyerekek jelentkezését, akik szeretnének egy jó és sikeres csapat tagjai lenni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!