Pápa lesz a díszvendége a Főszezon kiállításnak


2014-08-28 23:38:08  | cikk: HuHa  | 


Pápa lesz a díszvendége a Főszezon kiállításnak főképe
A hétvégén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítás és vásárt, mely a tavaszi Utazás kiállítás mellett a másik legrangosabb hazai idegenforgalmi rendezvény. Augusztus 30-31-én a Budai Vár Savoyai és Halászó Fiú teraszán berendezett kiállításra városunkat kérték fel díszvendégnek, Pápa első írásos említésének 800. évfordulója alkalmából.
A nívós eseményen a város minél többet meg kíván mutatni idegenforgalmi attrakcióiból, épített és természeti értékeiből, kulturális és gasztronómiai kínálatából – mondta el Áldozó Tamás polgármester a helyi turisztikai szakemberekkel a kiállítás programjáról folytatott tanácskozáson. Mint a városvezetőtől megtudtuk, a Várkertfürdő, az Esterházy-kastély, a Kékfestő Múzeum és a Református Gyűjtemények mellett kiemelt szerepet kap a Pápai Hús 1913 Kft. is, hiszen a kiállítás a gasztronómiáról is szól, a pápai húsipari társaság termékei pedig méltók a bemutatásra.
A turisztikai szakemberek a másutt is rendkívül népszerű programmal utaznak Budapestre, sok játékot visznek magukkal, mellyel szórakoztató formában ismertetik meg a várossal az érdeklődőket, lesz kékfestő nyomdázás, múmiás foglalkozás és kóstoló a Pápai Hús termékeiből. A rendezvényen részt vesznek a hagyományőrző huszárok, a barokk egyesület tagjai és több helyi művészeti csoport is fellép majd a színpadon.
A város egyúttal a szeptember 10-14. között megrendezendő Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivált is népszerűsíti a szombaton kezdődő és vasárnap estig tartó, ingyenesen látogatható kiállításon.
Célunk, hogy megmutassuk, Pápa egész éven át színvonalas turisztikai attrakciókkal és programokkal várja a hozzánk ellátogatókat – fogalmazott a városvezető.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!