Utánpótlás labdarúgás: Jó játék, rossz helyzetkihasználás


2014-08-28 19:31:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Utánpótlás labdarúgás: Jó játék, rossz helyzetkihasználás  főképe
Az FC Ajka elleni mérkőzéssel a PELC U21-es együttese is nekivágott a 2014/2015-ös bajnoki menetelésnek. Marton Miklósék a közel egy hónapos felkészülés során heti három alkalommal edzettek, emellett több tesztmérkőzést is játszottak. A Veszprém elleni nyitó fordulót szeptember 9-re halasztották, a Szombathellyel pedig szeptember 2-án csapnak össze, így a harmadik fordulóban szomszédvári rangadón szerették volna megkezdeni a pontgyűjtést. Az Ajka ellen a mieink a kezdő sípszótól kezdve támadólag léptek fel és több gólszerzési lehetőséget ki is alakítottak, ám döntő szituációkban rendre a rossz megoldást választották. A 28. percben aztán az ellenfél egy pontrúgásból megszerezte a vezetést, egy szabadrúgást Merk Milán csúsztatott a kapuba 0-1. A második félidőben is a pápaiak domináltak, veszélyesebbnél, veszélyesebb gólhelyzeteket alakítottak ki, de vagy Szalai kapus mutatott be bravúrt, vagy a mieink hibáztak. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a PELC az egy pontért, így a 90. percben egy kontrából Berki Dominik beállította a 2-0-s végeredményt.

PELC U21 – FC Ajka 0-2 (0-1) Gsz.: Merk, Berki

Marton Miklós: Megérdemelt a vendégek sikere, mert ők berúgták a helyzeteinket, mi pedig kihagytuk. A futballt gólra játsszák, az Ajka négy lehetőségéből kettőt gólra váltott, nekünk pedig tíz méterről sem sikerült a kapuba találnunk. A vereség ellenére nem vagyok elkeseredve, hiszen sok pozitívumot láttam, a játékosok mindent megtettek, nem játszottunk rosszul, egyetlen negatívum a helyzetkihasználás volt, ami eldöntötte a három pont sorsát.

PELC U21: Giczi – Ferencz, Véber, Erdősi, Szász – Iványi, Adorján (’69 Raksányi), Horváth, Stenczel – Nemes (’63 Kovács), Palkovics

A Kálmán István vezette U17-es együttes 2-1-es félidő után megőrizte előnyét a lefújásig, azaz győzelemmel kezdte a bajnoki nyitányt, a mieink egy fordulatos összecsapáson 3-2-es diadalt arattak, Papp Dávid találatát Sipos Dominik két gólja foglalta keretbe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!