Szűcs Lajos bravúrjai egy pontot hoztak a Lombard Pápának


2014-08-23 23:10:51  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


Szűcs Lajos bravúrjai egy pontot hoztak a Lombard Pápának főképe
Szakadó esőben gólnélküli döntetlent játszott egymással a nagyot küzdő Lombard Pápa és a Szűcs Lajos eszén túljárni képtelen Győri ETO csapata ma este a Perutz Stadionban az NB I 5. fordulójában.

Lombard Pápa-Győri ETO 0:0

Vezette: Erdős József.

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Jagodics, Csizmadia, Frizoni (Bogunovic a 84.) – Zulevs (Böröczky a 90.), Nagy T., Florean (Benkő a 67.), Sluka, Csilus – Popin. Vezetőedző: Mátyus János.

Győri ETO: Kamenar – Wolfe (Martinez az 58.), Lipták, Lang, Völgyi – Dudás, Kamber, Pátkai (Mervó a 86), Andric (Trajkovic a 71.) – Rudolf, Priskin. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Sárga lap: Sluka a 32., illetve Wolfe a 8., Andric a 17., és Völgyi a 44. percben.

A Pápa-Győr találkozó előtt a hazaiak a 6., míg a vendégek a 11. pozícióban álltak a tabellán. Az eredménykényszer minden bizonnyal a magyar szinten élcsapatnak számító ETO-t nyomta, ugyanis a nagy célokat szövögető győriek pocsék rajtot vettek a szezonban: eddig mindössze három pontot szereztek. Ezzel szemben a Lombard már hét pontot összegyűjtött, így Szűcs Lajosék valószínűleg jóval vidámabb és nyugodtabb hangulatban várták a mérkőzést.

Zuhogó esőben indult útjára a labda a késő esti bajnokin, melyen az első komoly lehetőség a pápaiak előtt adódott, azonban Frizoni remek jobb oldali beadását Popin a hosszún érkezve a jobb kapufa mellé fejelte néhány lépésről az 5. percben. Fejesre fejes volt a válasz: a 12. percben az ötös jobb sarkának közeléből Priskin szép mozdulattal csúsztatott kapura egy bal oldali beívelést, Szűcs magabiztosan védett.
A 19. minutumban Sluka távoli bombája a kapu fölé szállt, majd nem sokkal később a Lombard kiváló hálóőre perceken belül két Priskin-ziccert is kivédett nagy bravúrokat bemutatva. Közben az eső rendületlenül szakadt tovább, a „vízifoci” pedig egyre kiszámíthatatlanabb mozzanatokat eredményezett a pályán. Az első félidő második felében már egyre ritkábbá váltak a futballra emlékeztető megmozdulások. Ehelyett a játékot gyakori szabálytalanságok tarkították, amikben egyértelműen a vendégek vitték a prímet, és az ETO agresszivitása többször is durvaságba csapott át. A játékrész hajrájában Lipták Popinnal szembeni alattomos könyökösét nem vette észre a játékvezető, de Völgyi hátulról történő kíméletlen becsúszását már megbüntette Erdős József. „Apró” szépséghiba, hogy a győri védő értelmetlen és súlyosan sérülésveszélyes megmozdulása kétségkívül kiállítást ért volna, azonban csak a sárga lapot mutatta fel a sípmester.
A fordulás után előbb Priskin pörgetett kapu mellé középről egy centerezést, majd Andric 10 méterről, kissé jobbról, ajtó-ablak helyzetből eleresztett lövését elképesztő bravúrral kivédte Szűcs. A 61. percben a bátran próbálkozó Sluka újabb távoli lökettel jelentkezett, Kamenar hárított. A 72. minutumban a csereként beállt Trajkovic első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de ziccerből a jobb kapufa mellé lőtt. Mátyus János szervezetten védekező legénysége néha percekig beszorult a saját kapuja elé, ugyanakkor a pápaiak nem mondtak le az ellentámadásokról, amikkel olykor sikerült is riadalmat kelteniük az ETO-drukkerekben.
A 86. percben Rudolf a leshatáron kilépve egyedül törhetett kapura a bal oldalon, ám Szűcsnek ezen az estén nem lehetett gólt rúgni, az NB I legjobb kapusa sokadik óriási bravúrjával ismét megmentette csapatát. A hosszabbítás perceiben még az igencsak arrogánsan futballozó Lipták is megúszott egy utánrúgásért járó piros lapot, az eredmény pedig már nem változott. A Lombard Pápa fegyelmezetten és hatalmas lelkesedéssel futballozva megérdemelten tartott otthon egy pontot a szezon előtt bajnokaspiránsként emlegetett Győri ETO ellen.

Edzői értékelések:

Mátyus János: Nem vagyok szomorú az egy pont miatt. Persze minden meccsen győzni szeretnénk, azonban nem szabad elfelejteni, hogy olyan különbségek vannak a két csapat lehetőségei között, hogy a döntetlennel feltétlenül elégedettnek kell lennünk. Ma olyan küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot, ami egészen elképesztő. Minden labdáért, minden centiméterért megküzdöttünk, csúsztunk-másztunk, eltűntettük a két csapat közti különbséget.

Horváth Ferenc: Rengeteg helyzetet kihagytunk, és ez az én felelősségem is. Nem tudom, miért van az, hogy hetek óta számtalan lehetőséget kidolgozunk, de nem tudunk belőlük gólt szerezni. Az ennyire felázott talaj az építkező csapat számára jóval nehezebbé teszi a mérkőzést, azonban ehhez is alkalmazkodni kell, az ilyen mérkőzést meg kell nyerni. Azért, hogy a szerencse visszapártoljon a csapat mellé, nagyon sokat kell tennünk, meg kell érte szakadnunk a pályán.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!