Bemutatta képviselőjelöltjeit a baloldali együttműködés


2014-08-23 15:10:51  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Bemutatta képviselőjelöltjeit a baloldali együttműködés főképe
– Az előttünk álló néhány hét, a választási kampány nem pártokról szól, és még csak nem is egyéni ambíciókról, hanem a városunk jövőjéről – jelentette ki Grőber Attila, a Magyar Szocialista Párt, az Együtt 2014, valamint a Párbeszéd Magyarországért közös pápai polgármesterjelöltje ma délelőtt a helyi MSZP-irodában. A szocialisták pápai vezetője egyúttal bemutatta az együttműködő három baloldali párt színeiben induló önkormányzati képviselőjelölteket is, akik név szerint: Jabronka Richárd, Gőgös Enikő, Grőber Attila, dr. Bányai Katalin, Simon Brigitta, Kovács József, Laki Tamás, Link Tamás, Szirbek Rita és Kovács Csilla. (Egy kivétellel mindannyian az MSZP tagjai, dr. Bányai Katalin az Együtt kötelékébe tartozik.)

Grőber Attila elmondta, a mai napon hivatalosan is megkezdődött a kampány, aminek véleménye szerint a város előtt álló lehetőségekről és reményekről kell szólnia. – Ezek a lehetőségek és remények nem önmaguktól válnak valóra, azokért sokat, okosan, keményen és jól szervezetten kell dolgozni valamennyi pápainak. A politikusok, a politizálók segíthetnek a város polgárainak, irányt mutathatnak nekik, társként és szövetségesként tekinthetnek rájuk. Olyan képviselőjelölteket kerestünk, akik ezeknek az elvárásoknak megfelelnek, figyelnek a város lakóira – fogalmazott a baloldali polgármesterjelölt. Mint mondta, a jelöltekkel szemben több elvárást is megfogalmaztak. Ezek közé tartozik, hogy úgymond ne a pártjukkal, hanem a pápai polgárokkal kössenek szövetséget, legyenek önállóak, kezdeményezőek, gondolkodók. Grőber Attila kiemelte, a jelöltek esetében fontos szempont volt, hogy a hölgyek és a férfiak aránya minden korábbihoz képest megváltozzon. A polgármesterjelölt szeretné, ha Pápán a baloldali szövetség új politikai stílust valósítana meg, amely leginkább pozitív szemlélettel, gondolkodásmóddal jellemezhető.

– 2015-ben kezdődik az Európai Unió új, hétéves költségvetési ciklusa, ez remény, lehetőség és felelősség is számunkra – hangsúlyozta Grőber Attila. Hozzáfűzte, a lehetőségeket kihasználva törekedni kell Pápa munkaerő-megtartó képességének növelésére, infrastruktúrájának fejlesztésére, továbbá a város saját tulajdonában vagy résztulajdonában lévő vállalatok, cégek gazdasági helyzetének javításárára. Megtudtuk tőle, a következő hetekben több részletben ismertetik a programjukat.

Gőgös Zoltán, a MSZP országos elnökhelyettese a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a baloldalnak, a Magyar Szocialista Pártnak létkérdés, hogy új szemlélet, új innováció, új szereplők jelenjenek meg a palettán, és ennek szellemében döntöttek valamennyi jelöltjükről.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!