Ismerős arcok – bemutatkoztak a Fidesz képviselőjelöltjei


2014-08-21 23:48:29  | cikk: HuHa  | 


Ismerős arcok – bemutatkoztak a Fidesz képviselőjelöltjei főképe
Áldozó Tamás, Bocskay László, Császár Endre, dr. Hermann István, Máté István, dr. Péntek Árpád, Unger Tamás, Venczel Csaba, dr. Vörös Ibolya, Zsegraits Gyula – ők a Fidesz pápai szervezetének önkormányzati képviselőjelöltjei, vagyis a jelenlegi testületben is tevékenykedő fideszes képviselők indulnak harcba az októberi önkormányzati választásokon a választók újbóli bizalmáért. A Fidesz képviselőjelöltjeit sajtótájékoztató keretében mutatták be ma délután.
A szervezet irodájában tartott sajtóeseményen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, jelöltjeikkel már polgármestersége idején sok időt töltött a korábbi testületekben és rendkívül jól tudtak együtt dolgozni.
-Jelöltjeink mellett szól a tapasztalat és az a bizalom, melyet már megszolgáltak az elmúlt években, így a most záruló önkormányzati ciklusban is – hangsúlyozta. Hozzátette, az elmúlt évtizedeket nézve ennek a testületnek volt a legnehezebb a feladata, hiszen egy válság közepén állt fel, emellett pedig egy rendkívül komoly problémát, a húsgyár kérdését is meg kellett oldania.
A képviselő, államtitkár kiemelte azt is, a város előtt nagy lehetőségek állnak, hiszen a Fidesz vezette kormányban ő maga is kormányzati pozícióba került, de dr. Kontrát Károly államtitkár és Kövér László házelnök is segítheti a várost, amennyiben a választópolgárok bíznak a Fideszben. A fő cél, hogy a kormánnyal továbbra is jól tudjon együttműködni a városvezetés, a leendő képviselőtestület és a polgármester között is jó együttműködés legyen és legyenek olyan városi ügyek, melyek mellé az ellenzéki képviselők is odaállnak.
 Áldozó Tamás arról szólt, 2014-ben a korábbitól sok szempontból különböző önkormányzati ciklus kezdődik el, mely öt évig fog tartani, és ez az időszak egybeesik a jelenlegi uniós költségvetési ciklus nagy részével. Ezért a következő testületnek az a felelőssége, hogy az Európai Uniós ciklus biztosította keretek és feltételek között a lehető legnagyobb haladást, gazdagodást érje el a város számára, a pápaiak közösségével.
-Mi erre az időszakra készülünk az elképzeléseinkkel, ezeket negyven projektben foglaltuk össze és fogjuk a választók elé tárni. Meggyőződésünk szerint ezek a projektek alkalmasak arra, hogy a város tovább haladjon előre.
A polgármesterjelölt hangsúlyozta, 1990 óta azok az önkormányzatok voltak a legeredményesebbek, leghatékonyabbak és ott volt a leglátványosabb a munkájuk, ahol a folyamatosság biztosítva volt és nem kellett időről időre új alapokról kezdeni a közösség építését.
-A mi városunk sikerei sok minden más mellett annak voltak köszönhetőek, hogy ez a folyamatosság megvolt, a mindenkori városvezetés tudott élni azzal a sok-sok felhalmozott tapasztalattal, ami a többször újraválasztott képviselők munkájában megjelent. Ezért is ajánlom valamennyi pápai figyelmébe képviselő és képviselőjelölt társaimat, ugyanazt a csapatot, akikkel 2010-ben és 2006-ban is nyertünk a választásokon.
Áldozó Tamás kitért arra is, az elmúlt négy év valóban a város legnehezebb időszakai közé tartozott, ugyanakkor párját ritkította az a segítség, amit a kormányzat részéről megtapasztaltak. Ezek között említette a húsgyár megmentésében való közreműködést, az adósságkonszolidációt és az ezzel megnyíló városi lehetőségeket, valamint a 2014-es pénzügyi támogatást, melyet részben források átadásával, részben a nagy, folyamatban lévő pályázatok önrészének kiváltásával biztosított. Mint mondta, bízik abban, hogy ez az együttműködés meg tud maradni, és ennek köszönhetően - túl az adósságválságon és lezárva a város legnagyobb projektjeit – olyan lehetőségek nyílnak meg 2015-től kezdődően, amiket egyrészt a negyven projektben megfogalmaztak, másrészt pedig a kormányzati és uniós forrásoknak köszönhetően a pápaiak javára, a közösség gyarapodására meg tudnak valósítani.
-Én azt kérem a pápaiaktól, hogy az a bizalmuk, ami eddig megvolt bennük, és aminek köszönhetően mi is tudtuk a munkánkat végezni, az maradjon meg, bízzanak a Fideszben és ha ez így lesz, akkor közösen, összefogva nagyon sok szép eredményt fogunk tudni elérni – mondta és hozzátette, ha megkapják a bizalmat a város irányításának folytatására, Unger Tamás lesz az alpolgármester jelölt.
A sajtótájékoztatón kiderült az is, Pápán a Fidesz önállóan, a KDNP nélkül indul az önkormányzati választásokon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!