Nanjing 2014: Még továbbjuthat a magyar válogatott


2014-08-21 10:32:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nanjing 2014: Még továbbjuthat a magyar válogatott főképe
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, augusztus 16-28. között a kínai Nanjingban rendezik a II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokat. A becslések szerint 204 ország 3600 sportolója indul a világeseményen, ami a felnőtt játékok 10.500 résztvevőjéhez képest jóval szerényebb szám, az esemény sportértékéből azonban ez mit sem von le. A sportágak többsége is megegyezik, de például a kosárlabdameccseken három a három ellen játszanak. A kosárlabda küzdelmekre az utolsó pillanatban meghívást kapott Magyarország. A hazai szövetségnek nem volt sok ideje kijelölni az olimpián résztvevő négyfős csapatokat, végül a fiúknál Horváth Kristóf (Pápa), Kis Attila Raul (ZTE), Major Gergely (MTK Törökbálint) és Mike János (Szeged) képviseli hazánkat. A fiúk az A csoportba kerültek, ahol Németország, Uruguay, Litvánia, Lengyelország, Franciaország, Puerto Rico, Indonézia, Kína és Szlovénia az ellenfelük. A csoportküzdelmeket augusztus 18. és 24. között rendezik, majd a nyolcaddöntőtől kieséses rendszerben folytatódnak az összecsapások. A magyarok eddig öt mérkőzést játszottak, Szlovéniától két, Németországtól öt ponttal kaptak ki. Uruguay ellen megszületett az első győzelem, a pápai kosaras tarthatatlan volt, hiszen a magyar csapat 21 pontjából 15-öt(!) vállalt magára. Sajnos Litvánia és Lengyelország ellen nem sikerült a győzelem, ám még nincs veszve semmi, a következő találkozókon a mieink kiharcolhatják a legjobb 16 közé kerülést. Augusztus 22-én pénteken Franciaország lesz az ellenfél, egy nappal később Puerto Rico és Indonézia következik, vasárnap pedig a házigazda Kína ellen zárul a csoportkör. Horváth Kristóf az eddig lejátszott összecsapásokon megközelítőleg 33 percet játszott és 34 pontot dobott.

Erdmények:

Magyarország – Szlovénia 19-21

Magyarország – Németország 13-18

Uruguay – Magyarország 12-21

Magyarország – Litvánia 13-19

Lengyelország – Magyarország 21-18

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!