Fűkaszát lopott – a nyomozás lezárult


2014-08-18 22:03:05  | cikk:  | 


Egy Pápa környéki településen élő idős ember fűkaszáját tulajdonította el a megalapozott gyanú szerint 2014 júliusában a 31 éves K. Roland, aki ellen a napokban zárta le a nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.
A sértett 2014. július 10-én délelőtt észlelte, hogy a házához tartozó egyik melléképület lakatját leverték és onnan ellopták a több tízezer forintot érő damilos fűkaszáját, valamint néhány kerékpáralkatrészét. A helyszíni szemlét követően az adatgyűjtés során szerzett információk alapján pár órával később otthonában igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi férfit. Előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként történő kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy előző éjszaka azért ment a 75 éves idős férfi udvarára, mert tudta, van neki fűkaszája. A melléképületen levő lakatot egy helyben talált szerszámmal leütötte, majd az ott megtalált kaszát magával vitte. A lopott tárgyat később önként átadta a nyomozóknak, amely így visszakerülhetett jogos tulajdonosához.
A férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás során keletkezett iratokat a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban vádemelési javaslattal adta át a Pápai Járási Ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek