Idegenben szerzett pontot a Lombard Pápa


2014-08-16 21:51:42  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Idegenben szerzett pontot a Lombard Pápa főképe
Az OTP Bank Liga negyedik fordulójában Székesfehérváron az élvonalbeli labdarúgó bajnokság újoncával, a Dunaújvárossal csapott össze a Lombard Pápa alakulata. Nehéz lett volna megjósolni a találkozó végkimenetelét, ugyanis a mieink 2013 szeptembere – 12 mérkőzés - óta nem nyertek idegenben, igaz idén a vártnál jobban szerepelnek a pontvadászatban – három meccsen hat pontot gyűjtöttek – hét közben elég gyenge játékot mutattak be a Magyar Kupában, amivel az NB II-be feljutott Soroksár el is búcsúztatta őket a további küzdelmektől. A Dunaújváros szintén már az első körben befejezte a kupasorozatot, a csapatot az Orosháza búcsúztatta. Az újvárosiak a bajnokságban eddig két meccset játszottak – a Ferencváros elleni összecsapásukat elhalasztották – mindkétszer alulmaradtak, sőt még gólt sem szereztek. A vezetőség épp ezért igyekezett megerősíteni a keretet, ami sikerült is, hiszen leigazolták többek között a korábban a Lombardnál kölcsönben szereplő Orosz Márkot, valamint a Fradi korábbi csapatkapitánya, Józsi György is igent mondott az ajánlatukra. Mátyus Jánosék is erősítettek, ám a keretben egyelőre nem kapott helyet a legfrissebb igazolás, Jammeh Haruna, a pápaiak a Szűcs – Jagodics, Nagy T., Bogunovic, Frizoni – Csilus, Csizmadia, Kenesei, Zulevs, Sluka - Popin összeállításban kezdtek. Az nso.hu beszámolója szerint a 10. percben Popin csúsztatott kapura egy labdát, ám Milinte magabiztosan fogta a fejest. Egy perccel később érkezett a válasz a másik oldalról, Jakab keresztlabdáját Orosz kezelte le, majd 16 méterről lőtt, Szűcs Lajos szögletre tenyerelte a lövést. A 20. percben ismét Szűcsnek kellett játékba avatkozni, Orosz cselezgetett a 16-oson belül a jobb oldalon, majd a kaputól nyolc méterre helyezkedő Godslove-hoz passzolt, aki fordulásból, jobbal lőtt, de gyengén, Szűcs védeni tudott. A 35. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, méghozzá az ex-Lombardos, Orosz Márk góljával. Az alapvonalnál cselezgetett a támadó, beadását követően Jakab lövése a lécről vágódott le, kisebb kavarodás alakult ki a kapu előtt, aminek a végén Orosz közvetlen közelről a kapuba lőtt 1-0. Sokáig azonban nem örülhettek az újvárosiak, három perccel később ugyanis egyenlített a Lombard: Frizoni a bal oldalról ívelt be egy szabadrúgást, középen Nagy Tamás emelkedett a legmagasabbra, a hátvéd hat méterről a jobb felső sarokba fejelt 1-1. Újabb három minutummal később jöhetett volna a válasz, ám a rendkívül motiváltan játszó Orosz Csehi beadását mellé bólintotta. Fordulás után negyed órát kellett várni az újabb helyzetre, Frizoni cselezgetett a bal oldalon, beadását a kapu torkából Gavrics vágta ki. Mint később kiderült, ez volt a találkozó utolsó jelentős momentuma, bár a Dunaújváros mezőnyfölényben játszott és több helyzetet is kidolgozott, meg kellett elégednie a fegyelmezetten játszó Lombard ellen az egy ponttal.

Dunaújváros PASE – Lombard Pápa 1-1 (1-1) Gsz.: Orosz ill. Nagy T.

Dobos Barna: Sajnos elkövettünk egy pontrúgásnál egy hibát, amit aztán az ellenfél játékosa gyönyörűen kihasznált. Voltak lehetőségeink, többször kellett volna feltörnünk az ellenfelet, hiányoztak az egyéni pluszok. (onlajnok.com)

Mátyus János: Igazságosnak tűnhet a pontosztozkodás, a szívünk ismét a helyén volt. Sajnos nem tudtunk mit kezdeni a szituációval, hogy egy velünk hasonló erősségű csapattal találkoztunk. Nem játszottunk túlságosan jól, de az egy pont benne volt a mérkőzésben. (onlajnok.com)

Dunaújváros: Milinte – Csehi, Gavric, Szekeres – Jakab, Pascua (’71 Böőr), Muscat, Józsi, Orosz – Godslove (’58 Zsótér), Petneházi (’81 Lázár)

Lombard Pápa: Szűcs – Jagodics, Nagy T., Bogunovic, Frizoni – Csilus, Csizmadia, Kenesei (’82 Benkő), Zulevs (’65 Böröczky), Sluka – Popin (’88 Waltner)

A Lombard hazai környezetben, a kiadottól eltérően egy nappal korábban, augusztus 23-án, szombaton 20:30 perces kezdéssel a Győri ETO-t látja vendégül.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!