Grafikák a Refiben


2010-02-22 23:57:38  | cikk: Babos Petra  | 


Mészáros Imre Stettner Béla-díjas grafikaművész metszetkiállítása nyílott meg ma délután a Református Kollégium Gimnáziumának dísztermében. A tárlatot Nikolausz Krisztián festő- és grafikusművész nyitotta meg az érdeklődő diákok előtt.
- A művész sajátos világot teremtett meg művészetében. Mesékből, emlékekből, álmokból szőtt költői univerzumot. Színes papírmetszeteinek rétegei egymásra épülő grafikai struktúrák, a vonalak, a foltok elvont ritmusa tájakká, talányos sámánutazások lélektérképeivé változnak. Erdők, sziklák, folyók konkrét látványa helyett azok benső lényegét, érzetét jeleníti meg - mondta el Nikolausz Krisztián.

Mészáros Imre művészete olyan összetett, mint maga az élet: együtt van benne humor és drámaiság, bohém vidámság és szorongató, babonás félelem, együttérző szeretet és rezignált komorság. Biztos rajzi tudással és játékos technikai leleménnyel grafikai jelek, vonalszövedékek nyomán kelti életre a múlt mitikus világát.


Képek:

nincsenek képek

Mészáros Imre:
1947-ben született Lovasberényben. 1986-ig rajzot tanított. 1987-2007-ig a várpalotai Nagy Gyula Galéria vezetője volt. Mesterének Soltra Elemért vallja. Tagja a Magyar Grafikusművészek Szövetségének és a Magyar Alkotók Országos Egyesületének is.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!