Ének és tánc az esőben – Experidance-előadás a kastélyudvaron


2014-08-16 10:56:12  | cikk: pt  | fotó: Pápai Platán Nonprof  | 


Ének és tánc az esőben – Experidance-előadás a kastélyudvaron főképe
Egy nagyszabású Experidance-produkcióval, a Frank Sinatra – A hang című zenés, táncos előadással kezdődött el a Nyáresték a pápai Esterházy-kastély udvarán elnevezésű rendezvénysorozat tegnap este. A kissé hűvös idő és az eleredő eső ellenére csaknem teljesen megtelt a kastélyudvaron felállított nézőtér, a fellépő művészek pedig látványos, szórakoztató műsort varázsoltak a színpadra. Az időjárás miatt az előadást sajnos a második felvonás során félbe kellett szakítani.

Az előadás előtt dr. Áldozó Tamás polgármester rövid köszöntőt mondott. – Bízzunk benne, hogy maradandó élmény lesz a mai este. Bízzunk benn, hogy kezdetét veszi egy olyan rendezvénysorozat, melyet aztán minden évben újra és újra nagy várakozás övez majd. Bízzunk benne, hogy az előttünk álló öt előadás meg fogja erősíteni azt a kezdeményezést, hogy Pápán visszatérően szabadtéri színházi előadásoknak adhassunk otthont! – fogalmazott a városvezető.

Az Experidance 2000-ben alakult meg Román Sándor táncművész, koreográfus vezetésével, majd a produkció elindult világkörüli útjára – tudtuk meg Vona Tibor producertől, az Experidance társtulajdonosától. Mint mondta, az első, több mint ötszáz előadás után kialakult az Experidance-stílus, amely leginkább kevert táncstílusként definiálható. Ezt a stílust a hagyományok tisztelete mellett a tradicionális formáktól való bátor eltérés, a megújulásra törekvés, az újdonság ízvilága jellemzi. Mindez a gyakorlatban úgy fest, hogy például a magyar néptáncművészetet a mai modern táncirányzatok elemeivel vegyítik.
Az Experidance megalakulása óta 14 egészestés előadást jegyez, 1500-nál is több fellépést tudhat a háta mögött, ezeket pedig több mint másfél millió néző látta. – A sikerünk titka leginkább talán abban rejlik, hogy számunkra a közönség a legfontosabb, szeretjük és tiszteljük a nézőt. Sosem felejtjük el, hogy nekik készítjük a produkcióinkat – hangsúlyozta Vona Tibor. Mint mondta, augusztus elején több mint 40 új táncos csatlakozott a társulathoz, amely jelenleg 64 táncművésszel dolgozik együtt. A producer kiemelte, már első pillantásra nagyon megtetszett neki az Esterházy-kastély udvara, mely véleménye szerint kiváló helyszín kulturális események befogadására. Hozzáfűzte, a pápai szervezők profi körülményeket teremtettek az Experidance fellépésére.
A Frank Sinatra – A hang az Experidance és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukciója, mely a címszereplő legendás amerikai énekes életéről szól. Az előadás sok-sok tánccal, klasszikus dalokkal, egy jó adag nosztalgiával, egy kis humorral és romantikával, valamint a szemkápráztató amerikai csillogás jellegzetességeivel mesél Frank Sinatra korszakáról, világáról.

A Nyáresték a pápai Esterházy-kastély udvarán keretein belül ma este 20 órától a Marica grófnőt láthatja a közönség a Turay Ida Színház előadásában.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!