Hungarian Baja: Leszakadt az ég az első szakaszon


2014-08-15 23:32:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hungarian Baja: Leszakadt az ég az első szakaszon főképe
Sűrű volt a versenyzők és a szervezők számára a Hungarian Baja második napja, ugyanis a csütörtöki tesztek után pénteken folyamatosan dolgoztak a beállításokon a szervizparkban, ismerkedtek a pályával, igyekeztek a legmegfelelőbb taktikát kidolgozni emellett adminisztratív és technikai ellenőrzés is zajlott. A Kemeneshőgyészről induló és Magyargencsen véget érő szelektív szakaszt megelőzően a legnagyobb nevek gyűltek össze a hivatalos sajtótájékoztatóra, a motoros Alex Zanotti, Alessandro Ruoso, a quados Somfai Mátyás, a Minivel rajthoz álló Vladimir Vasilyev - Konstantin Zhiltsov kettős, a kamionos Ales Loprais és Kovács Miklós, a Toyotával induló Fekete Antal és a legnagyobb név, a katari Nasser Al-Attiyah is tiszteletét tette. A pilóta a 2012-es londoni olimpián a dobogóra is felállhatott, ugyanis skeetlövészetben bronzérmet szerzett.
- Nagyon örülök, hogy ismét Magyarországon versenyezhetek, szép emlékeket őrzök erről az országról, hiszen 2008-ban sikerült megnyernem a magyar versenyt - mondta a rendkívül közvetlen világsztár. Jól sikerült a tegnapi tesztünk, a pálya is nagyon tetszett, örülök, hogy a versenybe bekerült a veszprémi lőtér, kicsit tartok attól, hogy milyen időjárás fogad majd minket, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, mindenkinek jó és balesetmentes versenyzést kívánok.
Somfai Mátyás lapockatörés után ült ismét a quadra, mint mondta, teszteltek, de nem a motort, sokkal inkább a vállát.
- Szerencsére nem volt semmi gond, mivel három hónapot kihagytam, a pontverseny számomra nem érdekes, azért indulok, hogy jól érezzem magam, visszarázódjak és a lehető legjobb helyezést érjem el.
A 17 órakor rajtoló szakasz Kemeneshőgyészről indult, a pálya népszerű a nézők és a versenyzők körében egyaránt, hiszen a 60 kilométeren rendkívül látványos csatákat lehet menni, eléggé dobálós, érdekes szakasz, mely a települések sarkát is érinti, ennek köszönhetően könnyen megközelíthető, könnyen nézhető. A látványt hatalmas tócsák, sártenger és vízátfolyás fokozta, ugyanis a motoros mezőny második felét valamint az autósokat, kamionosokat elkapta az először csak szemerkélő, majd szakadó eső. A napot az autósoknál Orlando Terranova teljesítette a leggyorsabban, őt követte +38 másodperccel Nasser Al-Attiyah, a dobogóra a Minivel Krzysztof Holowczyc fért fel, a legjobb magyar az ötödik helyen célba érő Fodor Imre lett.
A kamionosok viadalában Martin Macik áll az élen, míg a motorosoknál egyelőre Alessandro Ruoso hátát nézi a mezőny, aki a pálya egy különösen tempós szakaszán 156 km/órás sebességgel hajtott.
- Elégedett vagyok a teljesítményemmel, igyekszem ezt a tempót a továbbiakban is tartani. Az eső számomra kedvez, bár némi elektronikai problémával küzdöttem – nyilatkozta a Yamaha versenyzője.
A rajtceremónia este mindig a versenyek egyik legérdekesebb része, már csak azért is, mert itt tényleg testközelből csodálhatják meg a nézők a motorokat, quadokat, autókat, kamionokat. Sajnos az idei ceremóniát elmosta a vihar, így az autók a rajtdobogón már nem tudtak a pápai közönségnek bemutatkozni. A holnapi, remélhetőleg szárazabb szakasz Ganna-Döbröntéről indul, a motorosok, quadosok 7:30-tól, az autók és kamionok 9:30-kor vágnak neki a szakasznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!