Isten éltesse Jolán nénit!


2014-08-15 17:56:15  | cikk: Babos Petra  | 


Isten éltesse Jolán nénit! főképe
Tóth Jánosné Jolán néni 1924. augusztus 15-én, a hajdani csehszlovákiai Érsekkétyen látta meg a napvilágot. Később Magyarországra, Bébre költözött családjával, majd 1980 óta Pápán él. Az idős nénit ma délután köszöntötte 90. születésnapján Áldozó Tamás polgármester, aki egy csokor virággal kedveskedett a mosolygós néninek, valamint Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét adta át, melyet meghatottan vett át az ünnepelt.
Jolán néni hírportálunk kérdésére elmondta, a hosszú élet titka a sok munka, a nyugodt életvitel és a boldog családi légkör.
- Az egykori Csehszlovákiában születtem 1924-ben. A szüleimmel földműveléssel foglalkoztunk, amit nagyon szerettem. 1947-ben férjhez mentem, majd amikor a magyarokat kitelepítették, akkor jöttünk Bébre. A beilleszkedés nem volt könnyű, sok időbe telt mire mindent megteremtettünk magunknak, hiszen csak a legszükségesebb dolgokat hozhattuk el magunkkal. Sok mindenen keresztül mentem ez idő alatt, nem volt könnyű életünk – mesélte elérzékenyülve Jolán néni.
Tóth Jánosné gyakran vágyódik vissza Érsekkétyre. Ha teheti családjával ellátogat a településre, hiszen szülei és testvérei sírja is ott található.
Az idős néninek egy lánya, két unokája és két dédunokája van, valamint hamarosan megszületik a harmadik apróság is.
Jolán néni kora ellenére nagyon fiatalos és aktív, gyakran kimegy a kiskertbe és borsót szed, vagy éppen a dédunokájával, Ádámmal játszik.
Jolán néni családja körében holnap ünnepli jubileumi születésnapját.
Szerkesztőségünk további jó egészséget és hosszú életet kíván az ünnepeltnek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!