Tesztnappal indult a Hungarian Baja


2014-08-14 21:04:00  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: hungarianbaja.com  | 


Tesztnappal indult a Hungarian Baja főképe
A tereprali attól is szép, hogy mindig éppen az adott körülményhez kell alkalmazkodni. Erre volt tökéletes példa a mai nap, amikor is a világkupa futam első napján a tesztet tartották meg a pilóták, méghozzá szakadó esőben – számolt be a hungarianbaja.com. A magyarok közül sokan örültek annak, hogy áztak a pályák, a hazaiak imádnak csúszkálni és keresztbe autózni, sokan viszont kimondottan nem - az egyik szaúd-arábiai versenyző például szívből utálja a vizes-sáros pályákat, mert náluk sosem esik, úgyhogy imádkozik a jó időért.
- Szakadó esőben kezdtek tesztelni a versenyzők és napsütésben fejezték be. Itt volt mindenki, aki számít: a három gyári Toyota, soraiban a Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah-val, a négy Mini, soraiban a világkupa-éllovas Vlagyimir Vasziljevvel, a saját fejlesztésű Protóval autózó Borisz Gadaszin, a magyarok közül a bajnoki éllovas Fekete Antal, és a HunGarian Baján tavaly legjobb magyarként végző Lónyai Pál, aki az új autóját próbálgatta. A párosok számára két és fél kilométeres kört jelöltünk ki, azon próbálhatták ki a versenygépeiket, s végezhették el az utolsó finomításokat a beállításon. Az eső egy kicsit mindenkit meglepett, az FIA-prioritásos versenyzők vakarták is a fejüket, hogy milyen gumit válasszanak, hiszen nekik egy típussal kell végigversenyezni az egész hétvégét. Ezt leszámítva mindenki nagyon boldog volt, hogy visszatérhetett a verseny a veszprémi lőtérre – nyilatkozta a főszervező, Garamvölgyi Zoltán.
Közben persze zajlottak az ilyenkor szokásos események a szervizparkban is, Pápán, a Sportcsarnok mellett. A mezőnynek körülbelül a fele esett át csütörtökön a kötelező papírmunkán (adminisztratív átvétel) és a gépátvételen (amelyen az ellenőrzés mellett a ma létező legmodernebb GPS-követőrendszerrel szerelték fel az autókat), a nagymenők pénteken következnek.

A műsorfüzet elérhető ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!