Isten éltesse Pista bácsit!


2014-08-14 19:10:55  | cikk: mo  | 


Isten éltesse Pista bácsit! főképe
A 95 esztendős Süle Istvánt ünnepelte születésnapja alkalmából a Vörösmarty Otthonház közössége, családja és a meghívott vendégek ma délután. Vidáné Papp Anita, az otthon vezetője verssel kedveskedett az ünnepeltnek, majd Unger Tamás alpolgármester nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét, a város nevében pedig egy üveg fehér borral köszöntötte Pista bácsit. Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője virágcsokorral és tortával kívánt jó egészséget az otthon ma is aktív lakójának.
Süle István ugyanis 2009-ben, felesége halála után költözött be a Vörösmarty Otthonházba, ahol lakótársai hamar megkedvelték. Nem is csoda, hiszen Pista bácsi a mai napig szívesen vesz részt a közösségi rendezvényeken, foglalkozásokon, kirándulásokon. Szeret társaságban lenni és mindig remekül érzi magát az összejöveteleken – derült ki a rendezvényen. Az ünnepelt 95 évesen is igencsak friss és aktív. Mindennapjait változatosan tölti: délelőttönként újságot olvas, érdeklődik a közéleti témák iránt, kedveli a városi televízió műsorait és ha teheti, idejét gyakran a szabadban tölti – tudtuk meg Pista bácsitól, aki azt is hozzátette, szívesen sétál a belvárosban és a Fő téren, hiszen nagyon tetszik neki a megújult városközpont.

Süle István érdeklődésünkre elmondta azt is, családjában négyen voltak testvérek, ő a legfiatalabb. Tanulmányait Rábakovácsiban végezte, majd a pápai honvédségnél dolgozott 1940 és 1945 között. Repülőgépek nyilvántartásával, gépek cseréjével, javításba vitelével foglalkozott. A századparancsnok gyakran vitte magával kötelékrepülésekre. Pista bácsi nagyon szeretett repülni, de vizsgát nem tehetett, mert munkájára nagyobb szükség volt – hangzott el a programon. Később aztán lakatos, autókarosszéria és műlakatos vizsgát tett, s ez utóbbi munkakörben dolgozott nyugdíjba vonulásáig. Süle Istvánról kiderült az is, műemlék jellegű munkákat végzett az Esterházy-kastély, a könyvtár, a múzeum, valamint a református egyházkerület részére is. Több évtizedes munkája elismeréseként az Iparosok Országos Szövetsége 2011-ben, Pápa Város Önkormányzata pedig 2013-ban oklevéllel jutalmazta.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!