Épül a szabadtéri színház a kastélyudvaron


2014-08-14 11:35:42  | cikk: mo  | 


Épül a szabadtéri színház a kastélyudvaron főképe
Az eső sem tántorította el a szakembereket az építéstől, hiszen a holnap induló Nyáresték a pápai Esterházy-kastély udvarán című rendezvénysorozat első előadására minden készen kell, hogy álljon. A színpadot már a hét elején megépítették, a mobil lelátó összeállítását pedig tegnap kezdték meg a dolgozók. A munkálatok folyamatosan zajlanak, mígnem estére már szinte teljesen kialakul a magas minőségű fény- és hangtechnikával felszerelt szabadtéri színház.

Áldozó Tamás a nézőtér kialakítása kapcsán elmondta, korábbi vitákban felmerült, hogy a Nyáresték programjainak miért nem a szabadtéri színpad ad otthont. A polgármester kijelentette, a közönség egy újabb minőségű színházi élményt és környezetet ismerhet meg a kastély udvarán, emellett a holnap induló rendezvénysorozat műsorai inkább illeszkednek a kastélyudvar történelmi környezetébe. A városvezető hangsúlyozta, lesznek olyan műfajú programok, például könnyűzenei produkciók vagy rockkoncertek, amelyeknek kiváló helyszíne lesz a szabadtéri színpad. Éppen ezért vásárolt a város olyan lelátót, amelyet bárhol, különböző méretben össze lehet állítani, így például az Esterházy-kastély mögötti területen is – tudtuk meg Áldozó Tamástól.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, a mobil lelátó 1008 néző befogadására alkalmas és a nézőtér emelkedése miatt kiváló rálátás nyílik a színpadi produkcióra. A kastély udvarán helyet kapó szabadtéri színház bal és jobb oldalról közelíthető meg, a két bejáratot pedig az előadás előtt egy órával nyitják meg – tudtuk meg az ügyvezetőtől.
Holnap fél kilenctől az ExperiDance Production és a Békéscsabai Jókai Színház előadásában a Frank Sinatra, a hang című előadást láthatja a közönség. Jegyek még a helyszínen is válthatók, a pénztár az előadás előtt egy órával nyit – jegyezte meg Boros Katalin.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!