Grőber Attila a baloldali együttműködés közös polgármesterjelöltje


2014-08-12 13:53:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Grőber Attila a baloldali együttműködés közös polgármesterjelöltje főképe
A Magyar Szocialista Párt, az Együtt 2014 és várhatóan a Párbeszéd Magyarországért közös jelöltjeként Grőber Attila szocialista önkormányzati képviselő száll harcba a pápai polgármesteri székért az őszi önkormányzati választásokon – jelentették be ma délelőtt a helyi MSZP-irodában.
A média képviselőit elsőnek Gőgös Zoltán, a Magyar Szocialista Párt Veszprém megyei elnöke köszöntötte. – Lassan lezárulnak azok az előkészítő munkák, amik lehetővé teszik, hogy a baloldalon összeállt szervezetek elinduljanak az önkormányzati választáson. Pápán ez várhatóan három szervezetet érint. Az MSZP, az Együtt 2014 és várhatóan a PM is támogatni fogja Grőber Attilát – mondta Gőgös Zoltán, aki szerint a jelöltjük az eddigi életútja, munkája alapján méltó kihívója lehet a jelenlegi pápai polgármesternek. A szocialisták megyei elnöke megjegyezte, felkészült emberekkel és jó minőségű kampánnyal igyekeznek majd meggyőzni a választópolgárokat, hogy a jelenlegi hatalom embereit újakra cseréljék.
Horváth László, az Együtt 2014 Országos Politikai Tanácsának a tagja úgy fogalmazott, pártja szívesen támogat olyan személyeket, akiknek az eddigi tevékenysége komoly bizonyítéka annak, hogy léteznek még Magyarországon demokraták – Grőber Attila pedig egy ilyen ember. – A közös jelöltállításnál az Együtt jelöltjei is részt vesznek a választásokon annak a megállapodásnak a szellemében, amit az MSZP-vel Pápán megkötöttünk. Látható, hogy különböző átfedések vannak különböző politikai pártok jelöltállításában. Ez Pápán úgy alakult, hogy a Magyar Szocialista Párttal tudtunk megállapodni a közös jelölt tekintetében – közölte Horváth László.
A baloldali együttműködés polgármesterjelöltjét Szirbek Rita MSZP-s önkormányzati képviselő mutatta be a sajtó előtt. – Tiszta lelkiismerettel mondhatom, Grőber Attila képviselőtársként, középiskolai tanárként, háromgyermekes családapaként, férjként, barátként, magánemberként egyaránt értékes és tisztességes ember, aki 12 éve önkormányzati képviselőként, politikai közszereplőként áll a város, a pápaiak szolgálatában. Elkötelezettsége egy cseppet sem csökkent az idő múlásával – fogalmazott Szirbek Rita.
– Meglátásom szerint a helyi közéletben kétfajta gondolkodás dominál, és őszintén bevallom, mindkettő távol áll tőlem. Az egyik drasztikus kritikai gondolkodás, amely szerint itt minden rossz, nem fejlődik a város. A másik pedig ennek a kritikai gondolkodásnak a teljes elutasítása, a sértődöttség, az a szemlélet, ami azt sugározza, hogy mi mindenkinél mindent jobban tudunk. Ezek nagyon távol állnak tőlem – hangsúlyozta Grőber Attila. – Azt tanítom a saját gyerekeimnek: ne minősíts, érvelj! A minősítéshez túl sok bölcsesség, túl sok képesség nem kell. Ellenben a gondolkodáshoz, a vitához már kell. Én egy programalapú, programértékű, gondolkodó kampányt szeretnék – fűzte hozzá a baloldali polgármesterjelölt.
Grőber Attila kiemelte, azt szeretné, ha Pápa városa egy dinamikusan fejlődő, felemelkedő településsé válna. – Ehhez kapcsolódik a szlogenünk is: Kis város nagy reményekkel. Ez szolgál számunkra vezérfonalként. Olyan képviselőjelölteket mutatunk be a következő napokban – reményeink szerint a jövő héten –, akik ebben a közös munkában segíteni fognak nekünk.
Újságírói kérdésre a polgármesterjelölt elárulta, a Demokratikus Koalícióval is tárgyaltak az együttműködésről, de olyannyira távol álltak az elképzeléseik egymástól, hogy a programkérdések átbeszéléséig már el sem jutottak. Grőber Attila megjegyezte, egyéb szempontok felülírták a DK-val való lehetséges megállapodást, majd aláhúzta: ő maga kizárólag úgy vállalta el a jelöltséget, ha nem kell belemennie számára elvtelen kompromisszumokba.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!