Pápai sportoló is ott lesz az Ifjúsági olimpián


2014-08-11 15:35:12  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Szalmás Péter  | 


Pápai sportoló is ott lesz az Ifjúsági olimpián főképe
A II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon mintegy 3500, 15 és 18 év közötti sportoló vesz részt augusztus 16 és 28. között, a versenyzők 28 sportágban mérik össze az erejüket. A világeseményen természetesen Magyarország is részt vesz, a Magyar Ifjúsági Olimpiai Csapat vasárnap délután először Frankfurtba repült, majd onnan utazott tovább közvetlen járattal a kínai városba, ahova hétfő délelőtt meg is érkezett. Az 57 magyar sportoló közül 54-en tartottak a delegációval, a három teniszező, Stollár Fanny, Bondár Anna és Bíró André már korábban elindult.
- A Magyar Csapat szerencsésen megérkezett Nanjingba. Szinte mindenkit elcsigázott a hosszú utazás, ám egyelőre nem pihenhet le, a beköltözés ugyanis még zajlik. Néhányan viszont olyan jól bírják a strapát, hogy már most elmentek edzeni. Az idő esős és magas a páratartalom, ezzel is meg kell küzdeni, de örömmel jelentem, hogy a mieink harcra készek – mondta a mob.hu-nak dr. Nagy Zsigmond csapatvezető.
A mieink asztalitenisz, atlétika, judo, kajak-kenu, kerékpár, kosárlabda, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, súlyemelés, tenisz, torna, triatlon, úszás, vitorlázás és vívás sportágakban fognak rajthoz állni. A 3x3-as kosárlabda tornán a bizottság két 10-es csoportba osztotta az olimpián résztvevő nemzeteket. A sportág ezen ága tulajdonképpen a streetball teremváltozata. Félpályán, egy palánkra, három a három ellen küzdenek. A mérkőzés húsz percig tart futóórával, vagy akkor fejeződik be, ha az egyik fél eléri a húsz pontot. A csoportok körmérkőzéseit augusztus 18. és 24. között rendezik. Az A csoportba Magyarország, Németország, Uruguay, Litvánia, Lengyelország, Franciaország, Puerto Rico, Indonézia, Kína, Szlovénia került. A csoportmérkőzések befejeztével a legjobb tizenhat csapat folytathatja kieséses rendszerben az olimpiai tornát, bajnokot augusztus 26-án avatnak. A magyar csapatban a pápai kosárlabda klub saját nevelésű játékosa, a szezon végén a Törökbálinthoz igazoló Horváth Kristóf is helyet kapott, aki külföldi szakemberek előtt csillogtathatja meg tehetségét. Kristóf teljesítményéről hírportálunkon rendszeresen beszámolunk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!