Öt gól, jó meccs és Lombard-győzelem


2014-08-09 21:31:19  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


Öt gól, jó meccs és Lombard-győzelem főképe
Változatos, izgalmas, gólokban és szép megmozdulásokban gazdag mérkőzést láthattak a szurkolók ma este a Perutz Stadionban, ahol a Lombard Pápa csapata 3-2-es győzelmet aratott a Kecskemét gárdája felett a labdarúgó NB I 3. fordulójában.

Lombard Pápa-Kecskeméti TE 3:2 (3:2)

Vezette: Szabó Zsolt.

Lombard Pápa: Szűcs – Csizmadia, Bogunovic, Jagodics, Tóth G. – Zulevs (Király 90.), Nagy T., Sluka (Waltner 77.), Csilus – Kenesei (Frizoni 67.), Popin. Vezetőedző: Mátyus János.

Kecskeméti TE: Tujvel – Lovric, Karan, Varga R., Farkas – Gréczi (Tölgyesi a 65.), Vukasovic, Savic, Polyák (Bebeto a 46.) – Novák, Pavicevic (Pilipovic 45.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gólszerző: Sluka a 20., Csizmadia a 41., Popin a 43., illetve Novák a 7., és Pavicevic a 30. percben.
Sárga lap: Sluka a 22., illetve Polyák a 15., Bebeto a 48., és Karan a 75. percben.

Két, egyaránt a középmezőnybe vágyó csapat mérte össze erejét a Perutz Stadion gyepszőnyegén ma este. Mátyus János tanítványai komoly erőpróbákat tudhattak a hátuk mögött, és noha a Videoton vendégeként 3-0-s vereséggel indították a szezont, az előző fordulóban hazai pályán 1-0-ra legyőzték a bajnokaspiránsként emlegetett Ferencvárost. Ez a bravúr nem jött össze a Kecskemétnek, ugyanis az alföldiek az első játéknapon saját stadionjukban 3-1-re kikaptak a Fraditól, majd ugyancsak otthon veszítettek, a Haladás 1-0-s sikerrel távozott tőlük.

A meccs eleji szokásos tapogatózás közben a vendégek egy váratlan góllal megszerezték a vezetést a 7. percben: Vukasovic remek labdával ugratta ki a leshatáron Novák Csanádot, aki 9 méterről, kissé balról a hosszú sarokba lőtt, 0-1. Két perccel később a KTE vezető találatának főszereplői ismét szépen játszottak össze, ám ezúttal Novák hibázott, az ötös jobb csücskéről eleresztett kísérlete a bal kapufa töve mellett hagyta el a játékteret.
A folytatásban egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést a Lombard, ami helyzetekben is megmutatkozott. Előbb Kenesei ívelt életveszélyesen a kapu elé egy szabadrúgást, majd Sluka durrantott fölé ígéretes szituációból. Marian Sluka a 20. percben már nem hibázott, a szlovák légiós egy továbbcsúsztatott bedobás után 15 méterről szép mozdulattal a léc alá emelt, 1-1. A 26. minutumban Szűcs a jobb kapufa mellől hatalmas bravúrral piszkálta ki Karan fejesét. A 30. percben Lovric labdát szerzett az alapvonal közelében a jobb oldalon, középre ívelt, ahol Darko Pavicevic senkitől sem zavartatva közelről a hálóba fejelt, 1-2.
Az első félidő hajrájához közeledve Szűcs lábbal védett egy megpattanó lövést, majd a 41. percben Csizmadia Csaba egy kapu előtti kavarodást kihasználva 7 méterről a hálóba passzolt, 2-2. A 43. percben Kenesei mesterien adott középre balról, Sasa Popin pedig 5 méterről egy szép fejessel megszerezte a vezetést a bakonyaljaiaknak, 3-2. Parádés első félidőt produkáltak a csapatok!
Az 52. percben Sluka zavartalanul törhetett kapura, ám elkapkodta a nagy lehetőséget, miután 16 méterről a jobb kapufa mellé tüzelt. Nem kellett sokat várni a válaszra, az 56. minutumban Bebeto centerezését a kapu torkából takarították el a hazai védők, majd a második játékrész derekén Szűcs rövid időn belül három távoli bombát is hatástalanított. A 83. percben az NB I legjobb kapusa sokadszorra igazolta klasszisát: Szűcs kivédte Novák közeli ziccerét. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, Mátyus János legénysége megszerezte második győzelmét a bajnokságban, így három forduló után már hat pont áll a Lombard Pápa neve mellett.
Szűcs Lajosékra a jövő héten két tétmeccs is vár: szerdán a Magyar Kupában a Soroksár, míg szombaton a bajnokságban az újonc Dunaújváros vendégeként lépnek pályára a pápai sárga-feketék.

Edzői értékelések:

Mátyus János: Nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy borzasztóan amatőr gólokat kaptunk az első félidőben, ezzel foglalkoznunk kell. Azonban ezt csak zárójelben jegyeztem meg, hiszen a csapatom akaraterőben, hozzáállásban ma is olyat vitt ki a pályára, ami fantasztikus és minden elismerést megérdemel. A pápai játékoskeret teljesen átalakult a nyáron, de olyan labdarúgók kerültek hozzánk, akik azt képviselik a pályán, amit én elvárok és dicséretesnek tartok. A mai meccs folyamán végig csapatként működtek a játékosaim. El kell ismernem, volt némi szerencsénk is, de ezért keményen megdolgoztunk. A második félidei védekezésünk már tökéletes volt, összességében szerintem megérdemelten nyertünk.

Bekő Balázs: Tulajdonképpen megvertük saját magunkat. Az első félidőben kétszer is előnybe kerültünk, ugyanakkor kriminális gólokat kaptunk. A második félidőben felborult a pálya, rengeteg helyzetünk, lövésünk, ziccerünk volt, azonban nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Sajnos ilyen passzban vagyunk, de ez meg fog fordulni, ebben biztos vagyok.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!