Ajkára költözik az Elmax Vasas tekecsapata


2014-08-08 19:11:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ajkára költözik az Elmax Vasas tekecsapata főképe
Nyáron gyökeres változás történt az idén 61 éves Elekthermax Vasas életében. A szurkolók minimum egy évig biztosan nem láthatják hazai pályán az NB I-ben szereplő felnőtt és ifjúsági tekecsapatot. A játékosok ugyanis Ajkán vágnak neki az augusztus 31-én induló pontvadászatnak, sőt heti két alkalommal az edzéseiket is ott tartják majd. Az okokról Szabados Józsefet, az együttes játékos-edzőjét kérdeztük.
- Valóban igaz a hír, a pápai közönség ősszel és tavasszal sem láthat bennünket a Vasas tekecsarnokában – sajnálkozott Szabados József. Két lehetőségünk volt: vagy megszűnik a szakosztály vagy „albérletbe” költözik, mi az utóbbit választottuk. Több ok vezetett addig a pillanatig, amíg nem maradt más választásunk, mint a költözés. Az egyik ilyen tényező, hogy anyagi források híján nem tudunk Pápán panelos pályát építeni, holott az NB I-ben szereplő együttesek 80 százaléka már rendelkezik ilyen típusú játéktérrel. Nekünk muszáj felzárkóznunk a mezőnyhöz, erre pedig Pápán nincs lehetőségünk, ez a pálya annyira elhasználódott, hogy képtelenség színvonalas mérkőzéseket játszani rajta. 2016-tól a Magyar Bowling és Teke Szövetség minden NB I-es egyesületnek kötelezővé teszi a panelpályát, jelen pillanatban azonban nincs olyan magánszemély vagy cég, amely befektetne ebbe a létesítménybe, jobbnak láttuk minél előbb megtenni ezt a lépést. Nagy örömünkre az önkormányzattól minden segítséget megkaptunk, dr. Áldozó Tamás polgármester Úrral személyesen is beszéltem a kialakult helyzetről, ő támogatásáról biztosított minket, így az ajkai pályabérlésre sikerült pénzt szereznünk.
Szabados József hozzátette, ezúton is szeretne köszönetet mondani a szurkolóknak a lelkes buzdításért, támogatóiknak az erkölcsi és anyagi segítségért, biztos benne, hogy hamar megszokják majd az ajkai pályát, és jönni fognak az eredmények is, az előttük álló pontvadászatban szeretnének az élmezőnyben zárni annak ellenére, hogy egyik legjobb játékosunk, Fodor Szilárd Répcelakra igazolt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!