Sikeresen pályáztak, hamarosan indul a beruházás - Panelprogram a Huszáron


2014-08-06 11:24:53  | cikk: HuHa  | 


Sikeresen pályáztak, hamarosan indul a beruházás - Panelprogram a Huszáron főképe
Hamarosan megindulhat az építkezés a Huszár lakótelep 31-es számú épületében. A lakóközösség még 2009-ben nyújtott be pályázatot a panelprogram keretében energetikai korszerűsítésre, pályázatuk sikeres volt, ám forrás hiányában a beruházás csak most realizálódhat. A panelprogram, mint ismeretes három pillérre épül: a lakók önrésze mellett állami és önkormányzati támogatásból áll össze a költségvetés.
-Örömünkre szolgál, hogy eljutottunk oda, hogy a nyertes pályázók közül az elsővel, a Huszár lakótelepi lakóközösséggel az önkormányzat meg tudta kötni a támogatási szerződést – mondta el Áldozó Tamás a ma délelőtti sajtótájékoztatón. A városvezető kiemelte, a 2009-es pályázati kiírás megkövetelte az önkormányzati közreműködést, ezért az akkor beadott pályázatokhoz a szükséges forrásrészt, közel 97 millió forintot, azóta fenntartották a város költségvetésében. A pályázati kiírásra egyébként négy lakótelepi közösség adott be pályázatot. A polgármester elismeréssel szólt a nyertes lakótömb közös képviselőjének munkájáról, mellyel a pályázatot összeállította és meggyőzte a lakóközösséget a felújítás szükségességéről.
 A sajtótájékoztatón Bocskai László, a városrész önkormányzati képviselője arról szólt, az önkormányzat döntésének megfelelően több mint 20 millió forint önkormányzati támogatást kapott a Huszár lakótelepi lakóépület. Ez azt jelenti, hogy a hatvanlakásos tömbben családonként közel 350 ezer forinttal támogatja a város a korszerűsítést.
A lakótelepen példaértékű ez a beruházás, hiszen a 31-es számú épületben élők az elsők, akik vállalkoztak a felújításra – fejezte ki köszönetét a képviselő a lakóközösségnek, amiért belevágtak egy ekkora projektbe.
-Bízunk abban, hogy amennyiben lesz újabb állami támogatást biztosító pályázati kiírás, a Huszár más lakóközösségei is csatlakoznak a programhoz – fogalmazott.
A beruházás teljes költsége 104 millió forint, ebből 20 milliót biztosít az önkormányzat, 49 millió forintot tesz ki az államtól elnyert támogatás, a többit pedig az önrész fedezi, melynek egy részét hitelből finanszírozza a lakóközösség – tájékoztatta a sajtó képviselőit Füzesi László, a felújítandó épület közös képviselője. A beruházás tartalmazza az ablakok cseréjét, a fűtéskorszerűsítést, az épület külső szigetelését és napkollektorok telepítését is. Így ez épület lesz az első pápai lakótelepi lakótömb, ahol megújuló energiaforrások biztosítják a hőellátás egy részét. A munkálatok a tervek szerint már ősz végére elkészülnek, a kivitelezésre közbeszerzési eljárással választották ki az építő céget.  
-A beruházás eredményeképpen 40-50 százalékos energia-megtakarítást érhetünk el az épületben a mérnöki számítások szerint – hangsúlyozta a közös képviselő.
A sajtótájékoztató végén Áldozó Tamás polgármester reményét fejezte ki, hogy a másik három pályázó lakóközösségnek is sikerül mielőbb teljesítenie a támogatási feltételeket, hogy a város számukra átadhassa az önkormányzati forrásrészt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!