Átalakulóban a Motax Concordia Pápa KC kerete


2014-08-05 10:47:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Átalakulóban a Motax Concordia Pápa KC kerete főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság legutóbbi kiírásában remek szezont futott a Motax Concordia Pápa KC. A rájátszásban lejátszott utolsó hazai mérkőzést követően biztossá vált, hogy legjobb játékosuk, Kálmán László edzői szerepvállalása miatt a jövőben nem állhat majd a mieink rendelkezésére, így várható volt, hogy lesznek változások a játékosállományban. A bb1.hu számolt be először arról, hogy a csapat saját nevelésű játékosa, Horváth Kristóf már biztosan elhagyja nevelőegyesületét.
- Úgy gondolom, hogy sikeres szezonon vagyok túl, mind az U23-as, mind a felnőtt csapat tekintetében. Jól éreztem magam Pápán, de a jövő szezont máshol képzelem el. A tanulmányaim miatt Budapest felé orientálódok. Sok ajánlatot kaptam, de majd a családdal közösen leülünk és eldöntjük, hogy hogyan tovább.
Jó hír viszont, hogy a 212 centiméter magas, rutinos center, Keresztes Rafael marad Pápán, ami azért is pozitívum, mert a játékos nagy erőssége volt az elmúlt szezonban a Motaxnak.
- Még egy évig meghosszabbítottam a szerződésemet. Őszinte leszek, a kezdetekben furcsa volt a másodosztályban játszani, például itt kevesebb edzés van, de összességében kellemeset csalódtam a B-csoportban, ez is egy nagyon színvonalas bajnokság. A csapatunk magja egyben marad, és érkeztek erősítések is.
A hírek szerint az egyik érkező a 28 éves, korábbi válogatott irányító Simon László lesz, aki négy szezon után távozott a Falco-Trend Optika KC Szombathely együttesétől. Kálmán László pótlására vélhetően a 30 éves Kutasi Gergelyt igazolja le a klub. A híresztelések valóságtartalmáról Vajda Balázst, az alakulat edzőjét kérdeztük.
- Erősségeinket próbáltuk megtartani, ami nagyobbrészt sikerült is. Kálmán Lacit igyekeztünk a megfelelő szinten pótolni, talán ez volt a legnehezebb feladat, de úgy érzem, hogy két jó szellemű játékos személyében ez sikerült is. Velük kiegészülve az eddigi pápai mag újra sikeres szezon elé nézhet, bár a bajnokság színvonala valószínűleg emelkedni fog. Kristóf jelenleg az ifjúsági olimpiára készül, döntése meglepetésként ért, és sajnálattal, de tudomásul vesszük. A keret készen áll az augusztusi kezdésre.
A bajnokság október első hétvégéjén kezdődik, a mieink felkészülése augusztus 21-én indul.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!