Atlétika: Új egyesületi csúcs született


2014-08-04 17:50:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Atlétika: Új egyesületi csúcs született főképe
Az elmúlt hetekben a Pápai SE atlétika szakosztályának sportolói három megmérettetésen vettek részt. Július közepén Tatabányán rendezték a legfiatalabbak viadalát, az országos bajnoki címekért a serdülőknél (14-15 évesek) 405 fiú és 420 lány, az újoncoknál (13 évesek) 161 fiú és 245 lány adta le nevezését. A pápai színeket kalapácsvetésben és futásban hét atléta képviselte. Az elért eredményeket Kis Károly, a PSE edzője foglalta össze.
- Kalapácsvetésben Tölgyesi Dániel az ötödik (53,21 méter), Király Róbert a hetedik helyet (49,74) csípte el, mindketten megjavították korábbi legjobb eredményüket. A legjobb helyezést Csébi Fruzsina érte el, aki 47,86 méteres teljesítményével ezüstérmet szerzett. 800 méteren Marton Viktóriának a nyolcadik (2:26,18), 1500-on Nagy Zsófiának a hatodik (5:54,04), Sztupák Laurának a hetedik (5:55,97) hely jutott, Viktória az ötösugrásban is kipróbálta magát, ott egyéni csúccsal hetedik lett. Az újoncok versengésében 600 méteres síkfutásban Áldozó Botond (1:42,90) az ötödik helyen ért célba, most először Botond 2000 méteren is rajthoz állt, végül a nyolcadik legjobb időt ért el. Kalapácsvetésben Rózsás Ferenc teljesítménye a dobogó második fokára volt elég, a 43,72 méteres eredmény egyéni csúcsot is jelentett számára.
Egy héttel később senior országos bajnokságot rendeztek, melynek keretein belül szuperliga versenyszámokat is hirdettek. A vetélkedésben három akadályfutó húzta magára a PSE mezét, közülük Tóth Csaba 3000 méteres akadályfutásban megjavította Bodó Imre több évtizedes korábbi egyesületi csúcsát (9:47:73), ám ezzel még nem volt vége a csúcsjavításnak, hiszen következett a székesfehérvári országos felnőtt bajnokság.
- A 119.Atlétikai Magyar Bajnokság kalapácsvető számainak selejtezőiből sajnos egyik dobónk sem jutott tovább a legjobb nyolc közé, Csébi Fruzsina a 10. lett, ennél sokkal balszerencsésebb volt Nagy Gergely, aki egy centiméterrel (!) maradt le a döntőről. A futók közül Tóth Gyula 800 méteren rajtolt, sajnos nem tudott a fináléba kerülni. 3000 méteres akadályfutásban Tóth Csaba tovább javította a korábbi egyesületi rekordot, újabb hét másodpercet faragott az általa korábban megdöntött csúcsból (9:40,68), ez mindenképp biztató a jövőre nézve.

A dobók hétvégén Tapolcán folytatják a versenyszezont.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!