Előkészületek, próbák, felújítás - Szeptembertől ünnepel a Pegazus Színház


2014-08-04 11:52:44  | cikk: mo  | 


Előkészületek, próbák, felújítás - Szeptembertől ünnepel a Pegazus Színház főképe
Pontosan egy évtizede gazdagítja Pápa kulturális életét a Pegazus Színház. A gyermekek nyelvén különös érzékenységgel szóló társulat egyedülálló színfoltja a város kulturális palettájának. A teátrum elismert vezetői, Végh Zsolt és Sarkadi Nagy László 2005-ben nagy buzgalommal vetette bele magát a színház megalapításába, s több évtizedes szakmai tapasztalatuk nyomán a mozaikkockák hamar a helyükre kerültek: ma már változatos repertoár, izgalmas családi programok, kiváló színészi játék és 8000 bérletes gyermek jellemzi a teátrum mindennapjait.

A társulat a nyári időszakban sem pihen, számos tennivaló akad a nyári hónapokban is, hiszen éppen hogy csak véget ért a Pegazus Parádé, gőzerővel készülnek a 10. jubileumi évadra. A repertoár már összeállt, s a színpadra állított darabokon kívül természetesen számos program várja még a gyerekeket. Az évad az ünneplésről fog szólni, s természetesen igazi pegazusos hangulatban. - Világirodalmi klasszikussal, a Pinokkióval kezdünk. Szakmailag is nagy kihívást jelent, és rövidesen neki kell állni a próbáknak. A téli havat hozó darab a Holle Anyó lesz, a harmadik bemutató pedig a Vándorsárkány, avagy minden kedden élni jó című előadás. A modern mesét Lévai Sándor írta. A bábművész és díszlettervező – míg élt – jó barátunk volt, ő az a színházi háttérmunkás, akit a színházba járó emberek nem nagyon ismernek, de ha azt mondom, hogy ő tervezte Süsü alakját, akkor már mindenki tudja, kiről van szó. Ő egyetlen egy darabot írt, amely a halála után került csak elő. Ez a világban a helyét kereső kis sárkányról szól – foglalta össze a repertoárt Végh Zsolt.

A társulat vezetője hozzátette, a bemutatókon kívül hagyományos családi programjaik is ünnepi hangulatot árasztanak majd. Lesz karácsonyi ünnepség a Szilágyi Harangegyüttes és Kövi Szabolcs fuvolaművész közreműködésével, farsangkor busók érkeznek Pápára, a mackókiállításon még több, ezúttal kétezer darab macival találkozhatnak a gyerekek, de húsvétkor, gyermeknapkor is változatos programokban lehet részük az érdeklődőknek. A 10 éves jubileum nagy rendezvénye pedig a Pegazus Parádén csúcsosodik ki.

Ugyancsak a jubileum kapcsán zajlik a színházépület felújítása. Végh Zsolt elmondta, nagy feladat volt 9 évvel ezelőtt a Szent István úti épületben a színházi terek kialakítása. Most ünneplőbe öltözik az épület is, a beruházás azonban nem tartalmaz nagy volumenű átalakításokat, de a fogadóterek és a nézőtér megújult külsővel fogadja a közönséget. A berendezés is megújul, új székek várják a látogatókat, melyek különlegessége, hogy jelképes megvásárlásukkal támogathatják a Pegazus Színházat. A nemes gesztust egy névtábla örökíti meg a szék támláján. A mecénások között van egyébként számos helyi vállalkozás, önkormányzatok, közintézmények és ismert közéleti személyiségek is, például Kövér László, az Országgyűlés elnöke, dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő vagy Áldozó Tamás polgármester.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!