Bombameglepetés! Az újonc találatával nyert a Lombard


2014-08-03 19:33:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bombameglepetés! Az újonc találatával nyert a Lombard főképe
A Ferencváros ellen mutatkozott be hazai közönség előtt a nyáron alaposan átalakult Lombard Pápa. A találkozót a vendégek várhatták kedvezőbb előjelekkel, hiszen a megerősödött Fradi idén a bajnoki címet tűzte ki célul, ebben pedig olyan játékosok állnak Thomas Doll rendelkezésére, mint például Gyömbér Gábor, Gera Zoltán vagy épp Böde Dániel. A pápaiaknál teljesen mások a célok, nem véletlen, hogy Mátyus János vezetőedző a kezdő sípszó előtt úgy fogalmazott, a találkozón a pontszerzés is jó eredménynek számítana. A szakember egy helyen változtatott a Videoton elleni kezdőhöz képest, Faggyas helyett az új igazolás, Sasa Popin került be, a Lombard a Szűcs L. - Jagodics, Tóth G., Csizmadia, Frizoni - Sluka, Bogunovic, Csilus T., Zulevs – Kenesei, Popin kezdővel vágott neki a meccsnek, Thomas Doll a Dibusz - Dilaver, Nalepa, Mateos, Bosnjak – Busai, Gyömbér, Kukurozovic - Gera - Böde, Lauth összeállítást favorizálta. Ahogy azt várni lehetett, Ferencváros lehetőségekkel indult az összecsapás, a 6. percben Kukuruzovic szabadrúgását Böde csúsztatta meg, a labda épp a középen érkező Gera elé került, aki a hálóba lőtte a labdát, ám előtte szabálytalan volt, így maradt a gólnélküli állás. A 26. percben a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki: Böde tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, majd az alapvonalról Lauth elé gurított, lövését Szűcs bravúrral lábbal hárította. A félidő hajrájára feljegyezhettünk még egy veszélyes Kenesei szabadrúgást, a labda kevéssel kerülte el a bal kapufát. A szünet után sem változott a játék képe, minden ott folytatódott ahol az első félidőben abbamaradt. A masszívan védekező, kontrákra berendezkedő Lombardot nem tudta megbontani a Fradi, elvétve alakult ki hazai lehetőség. A 62. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat: egy újabb kontratámadás után a jobb szélen felfutó Csizmadiához került a labda, aki laposan középre passzolt, a berobbanó Popin pedig a kapufa segítségével a hálóba lőtt 1-0 ! A gól után még jobban beszorította a Lombardot az FTC, azonban hiába jöttek futószalagon a támadások, gólt nem tudtak belőle szerezni, a mieink hősiesen küzdöttek. A 91. percben Mateos lövésére ért le bravúrral Szűcs, ez volt a mérkőzés utolsó lehetősége, a Lombard Pápa bravúros győzelmet aratott Mátyus János bemutatkozó mérkőzésén.

Thomas Doll: Először is gratulálok a Lombard Pápának, és edzőkollégámnak a győzelemhez. Nagyon csalódott vagyok, minden, amit elhatároztunk, amit felépítettünk, azt tönkre is tettük. A hibákat ki fogjuk elemezni a kollégámmal. Egy futballmérkőzést természetesen el lehet veszíteni, hosszú idő után most szenvedtünk vereséget először, de az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módon. Anélkül, hogy a Lombard Pápa érdemét csökkenteném, ezt a vereséget magunknak köszönhetjük. Lesz mit megbeszélnünk a héten.

Mátyus János: Köszönjük a gratulációt, nagyon boldogok vagyunk. Hozzá kell tennem, a két lábam továbbra is a földön van, tudom hol van a mezőnyben a Lombard Pápa helye. Az elmúlt héten egészen méltatlannak éreztem a csapatot ért kritikát, nem tetszett, hogy magukat szakembernek beállító emberek az én taktikámat, a játékosaim hozzáállását minősítik. Ma ugyanazzal a taktikával játszottunk, mint a Videoton ellen, az más kérdés, hogy a buta gólok most elkerültek minket. Sasa Popin leigazolásával a játékunk megváltozott, jobban játszottunk, mentálisan 100 százalékosak voltak a fiúk, ezért volt esélyünk. Jó volt a védekezésünk, de a szerencse is kellett. Ha a mai teljesítményt tudjuk nyújtani a következő meccseken is, akkor szép ősz és még szebb tavasz vár ránk.

OTP Bank Liga, 2. forduló
Lombard Pápa – Ferencváros 1-0 (0-0) Gsz.: Popin

Lombard Pápa: Szűcs L. - Jagodics, Tóth G., Csizmadia, Frizoni (Faggyas, 55.) - Sluka, Bogunovic, Csilus T., Zulevs - Kenesei (Waltner, 70.), Popin (Nagy T., 83.)

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa (Csilus Ádám, 72.), Mateos, Bosnjak - Busai (Ugrai, 80.), Gyömbér, Kukurozovic (Nagy Dániel, 46.) - Gera - Böde, Lauth

A bajnokság ismét hazai mérkőzéssel folytatódik, augusztus 9-én 18:30-kor a Kecskemét látogat a Perutz Stadionba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!