Mezős gólyatábor


2009-08-25 17:40:48  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Mezős gólyatábor főképe
Ma reggel 8 órakor 42 izgatott elsős gólya várakozott a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményének udvarán. A városban egyedülálló módon másfél évtizedes hagyománya van a Mezős Gólyatábornak. Egy hét alatt a gyerekek megismerkednek az iskolával, szép és új tankonyhájával, útmutatást kapnak a szakmákról, az iskolájukhoz kötődő hagyományokról, miközben összebarátkoznak lelendő osztálytársaikkal. Az első tábort 1995-ben rendezték meg, azóta is rendkívül népszerű a nebulók körében. Van a nevelők között olyan is, aki anno részt vett az első gólyatáboron, s azóta is részese minden évben, csak már mint segítő. Ebből is látszik, hogy felejthetetlen, életre szóló élményekkel térnek haza a csemeték a táborból.

- Ma a Teveli-tóra bicikliznek ki, a napot ismerkedési esttel fejezik be. Az esti vetélkedőn dől el, ki fogja majd négy év múlva a gólyaavatót rendezni.Ez fontos hagyománya az iskolának. Holnap megismerkednek a tangazdasággal, majd elmegyünk a tansütőbe, a délutáni program városnézés, köztük a református templom tornyának megmászása. Csütörtökön a döbröntei négycsillagos Hasik hotel meglátogatásával kezdődik a nap, délután megmásszuk a Somló hegyet és betekintünk az iskolánkkal évtizedes kapcsolattal rendelkező Tornai pincészetbe, este megválasztjuk a Gólyatábor Királyát és Királynőjét. Pénteken megismerkednek az elsősök leendő osztályfőnökeikkel és az iskolával, ahova szeptembertől járni fognak. - mondta Peka András, táborvezető.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!