Aradi László atya búcsúzik a várostól


2014-08-01 22:49:06  | cikk: Babos Petra  | 


Aradi László atya búcsúzik a várostól főképe
Aradi László 2013. augusztus 25-én kezdte meg Pápán kápláni munkásságát a Fő téri plébánián. Azóta a hívek nagyon megkedvelték, mivel közvetlen, barátságos volt velük. A fiatal László atya érseki megbízatásból tovább folytathatja tanulmányait a római Szent Kereszt Egyetemen, ezért hagyja el városunkat a közeljövőben.
A papok mindig a főpásztoruk utasítására foglalják el helyüket az ország különböző területein. László atyát dr. Márfi Gyula érsek 2013. nyarán helyeztette Pápára, ahol 11 hónapig szolgált.
- Az érsek úr tanulmányi szabadságra küldött, most jelenleg szabadságos pap vagyok. Az egyetemen tovább folytathatom teológiai tanulmányaimat, aminek nagyon örülök, szeretnék a doktori képzésen is részt venni. Én ezt nem előrelépésnek nevezem, hanem egy nagy lehetőségnek, amivel élni kell - mondta mosolyogva.

Az atya elmondta, jól érezte magát Pápán, szívesen emlékezik majd vissza az itt töltött egy évre és hívekre egyaránt, mára már pápainak érzi magát.
- Meghatározó volt számomra ez a 11 hónap. A pápai hívek úgy érzem, szerettek, szívesen jártak a miséimre és mindig pozitívan fogadták, amit adni akartam nekik a tanításaimmal. Pápa inspirálóan hatott rám. Megszerettem a lelkipásztorkodást, sok helyen kipróbálhattam magam, s úgy gondolom, van tehetségem ehhez a szolgálathoz. Szeretem Pápát, különleges hely, ami tele van adottságokkal és ajándékokkal - tette hozzá.

Az atyát ma délután egy imaóra keretein belül a Szeretetláng Imacsoport is búcsúztatta versekkel, imákkal, virággal és egy pápai könyvvel, amit az atya meghatottan fogadott.
- Az imacsoport vezetője, Kapitár Józsefné elmondta, a csoport is nagyon megkedvelte az atyát. Sajnálják, hogy elmegy, de örülnek, hogy egy ilyen nagy lehetőséget kapott.
Az atya aktívan vett részt az imaóráinkon, szinte mindig eljött, amikor csak hívtuk. A megjelenésével, a fellépésével, szép hangjával és a mindennapi életből vett példáival mutatta meg a híveknek a helyes utat. Nemcsak az idősek, hanem a gyerekek is kedvelték, örömmel jártak miséire, hittanóráira. Mi szeretettel szolgáltuk Aradi László atyát, de jó utat kívánunk neki, s szeretettel várjuk vissza a későbbiekben - fűzte hozzá az imacsoport vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!