Sikeres volt a barokk tábor első turnusa


2014-08-01 14:28:41  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a barokk tábor első turnusa főképe
Tizenöt kisgyermek részvételével zajlott a héten a már hagyományosnak mondható nyári barokk tábor. A résztvevőkre egész héten számos színes és érdekes program várt a város különböző részein. Horváthné Bátor Mária táborvezető arról számolt be hírportálunknak, hogy igyekeztek úgy összeállítani az ötnapos tábort, hogy a gyerekek olyan programokon, illetve foglalkozásokon vegyenek részt, amelyeken más táborban nem tudnak. Jártak a Hagyományok Hegyén, a Csehi tanyán, a víztoronyban és még rétest is nyújthattak. Minden nap volt barokk foglalkozás, tanultak illemtant és készítettek barokk képkeretet, valamint tűpárnát is.

Tegnap délelőtt az igazi és utánozhatatlan réteskészítés fortélyait próbálhatták ki, hiszen rétest nyújtottak, majd ízletes töltelékekkel megtöltve meg is sütötték.
Horváth Jenőné Rózsika néni szerint a jó liszt és a megfelelő kidolgozás a titka a finom rétesnek.
- A gyerekek nagy örömmel vettek részt a rétesnyújtásban. Kötényt vettek, s mindenki kipróbálta, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Néhányan a töltelékeket készítették, meggyet magoztak, almát reszeltek, túrót kevertek és mákot daráltak. A lényeg, hogy olyan alapanyagunk legyen, ami nem túl kemény, de nem is túl laza. Fontos, hogy pihenni hagyjuk. Miután összegyúrtuk, kinyújtjuk, megtöltjük, majd utána a tetejét tejföllel megkenjük. Megsütjük és ízlés szerint tálaljuk - mesélte Rózsika néni.
Az ügyes kezű gyerekek élvezték a nem mindennapi programot, sokan nem próbáltak még rétes nyújtani, de nagyon élvezték, néhányan el is határozták, hogy otthon is sütnek majd édesanyjukkal ilyen finomságot.

Pénteken, a táborzáró napján mindenki barokk ruhát öltött és lefényképezkedett a fényfestő mester közreműködésével. A fotót aranyszínű barokk képkeretbe tették, emlékül a táborról. Délután a Várkertfürdőben lubickolhattak a táborozók.
A gyerekek egybehangzó véleménye szerint nagyon jó volt a tábor, érdemes volt eljönni, mivel bepillantást nyertek a barokk világba, megismerkedtek a kastéllyal és még szórakozhattak is.

A barokk tábor második turnusára még várják a jelentkezőket. Az augusztus 2-6. között tartandó táborban hasonló programok várják a résztvevőket. A barokk tábor részvételi díja  12. 000 forint, melyből testvérek esetén 10 százalék kedvezményt biztosítanak. A gyerekeket hétfőtől péntekig, fél nyolctól ötig várják a programok.
Jelentkezni lehet Molnár H. Anettnél a 06-70-314-1959-es telefonszámon, vagy az esterhazykastely@papa.hu e-mail címen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!