Megannyi színes program a barokk táborban


2014-07-30 08:38:07  | cikk: Babos Petra  | 


Megannyi színes program a barokk táborban főképe
Már javában zajlik a barokk tábor első turnusa. A gyerekek hétfőtől péntekig számtalan színes és érdekes programon vehetnek részt. A szervezők igyekeztek az egy hetes tábort úgy összeállítani, hogy olyan foglalkozások legyenek az egy hét során, mellyel más nyári táborban nem találkozhatnak a gyerekek. A résztvevők ezért nemcsak a kastélyban töltik el ezt az öt napot, megismerhetik Pápa nevezetes épületeit és turisztikai attrakcióit is. A diákok hétfőn már voltak a Hagyományok Hegyén, ahol Tóth Kálmán tartott érdekfeszítő előadást az avarok életéről, valamint megtekintették a jurtát, kipróbálták a dárdahajítást, a kardozást és egy rögtönzött várostromon is részt vehettek.
A délelőtt során barokk meghívót és aranyszínű képkeretet készítettek domborító technikával, melybe a barokk ruhás fotójukat tehetik majd bele.
Kedd délelőtt a Czimmermann malomban található Csehi tanyára látogattak el, ahol egy különleges sajtüzemet tekintettek meg. A tanyára érkezve először a tehénfejést nézték meg, majd ki is próbálhatták legnagyobb örömünkre, a sajtkészítés rejtelmeibe Csehiné Sikos Mária őstermelő avatta be őket, ezt követően megnézték a füstölőt és a pincét is. Végül meg is kóstoltak néhány finom sajtot, ami nagyon ízlett minden résztvevőnek.
- Ma délután a kastély enteriőr termeiben barokk táncot és illemtant tanultak a gyerekek, természetesen korhű viseletben, majd karkötőt készítettek. Csütörtökön rétest fogunk nyújtani, amit már nagy izgalommal várnak. Ellátogatunk a víztoronyba és a Várkertfürdőbe is és minden nap kézműves foglalkozást tartunk a barokk jegyében. A pénteki napot a barokk fotózás zárja majd – mondta a nap végén Horváthné Bátor Mária, a tábor vezetője. 
Kiss Fanni a Weöres Sándor Általános Iskola tanulója, s elmondása szerint nagyon jól érzi magát, sok újdonságot látott már.
- Tetszett a tanyán az élet, megsimogattam a kis bocikat és még a fejést is megpróbáltam, ami furcsa volt. Szívesen laknék ott, szép a táj. Hétfőn a Hagyományok Hegyén is izgalmas játékokon vehettünk részt, remélem, máskor is eljutok oda- mesélte vidáman Fanni. A barokk tábor második turnusára még várják a jelentkezőket. Az augusztus 2-6. között tartandó táborban hasonló programok várják a résztvevőket. A barokk tábor részvételi díja  12. 000 forint, melyből testvérek esetén 10 százalék kedvezményt biztosítanak. A gyerekeket hétfőtől péntekig, fél nyolctól ötig várják a programok.
Jelentkezni lehet Molnár H. Anettnél a 06-70-314-1959-es telefonszámon, vagy az esterhazykastely@papa.hu e-mail címen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!