Böröczky Bálint bemutatkozott az élvonalban


2014-07-27 14:17:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Böröczky Bálint bemutatkozott az élvonalban főképe
Király Botond, Venczel Zoltán és Baldauf Konrád után a tegnapi Videoton – Lombard Pápa bajnoki mérkőzésen a Pápai Egyesített Labdarúgó Club újabb fiatal, saját nevelésű játékosa mutatkozott be az első csapatban Böröczky Bálint személyében. A tehetséges labdarúgót a 83. percben küldte pályára Mátyus János, így az egyesület újabb játékost adott a Lombard Pápa számára. A mérkőzés másnapján Bálint készségesen elevenítette fel sportkarrierje kezdetét, mint mondta, egész eddigi életét végigkísérte a sport, sajnálja, hogy vereséggel indult a szezon, és bízik benne, hogy a későbbiekben is lesz esélye a bizonyításra.
- Sok területen kipróbáltam magam, tornásztam, teniszeztem, lovagoltam, kosárlabdáztam, de a középpontban mindig is a foci állt – elevenítette fel a kezdeteket a védő – aztán három és fél évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy abbahagyom a versenyszerű kosárlabdát, és végleg visszatérek a gyepre. Először Tapolcafőre, majd Nyárádra kerültem, ezeken a helyeken jól ment a játék és úgy éreztem, itt az ideje magasabb szintre lépni. Nagy Mihály és Marton Miklós segítségével bekerültem a PELC U-19-es utánpótláscsapatába, ahol edzőm Jevgenyij Baranov volt. A következő évben sikerült debütálnom az NB III-as bajnokságban, itt is végig motivált voltam, mindig volt, ami hajtott, és a környezetemtől is megkaptam a szükséges támogatást. Amikor Nagy Mihályt kinevezték a Lombard vezetőedzőjének lehetőség kínálkozott arra, hogy a nagycsapattal együtt készüljek. Úgy érzem, hogy a „felnőtt” társaság befogadott és elfogadott. A szezon végeztével aztán azt az örömteli hírt kaptam, hogy az új szezonra a felkészülést a NBI-es kerettel kezdhetem meg és profi szerződést kapok. Nagyon sokat köszönhetek mindenkinek a csapatból, de különösen Szűcs Lajosnak és Csizmadia Csabának, ők mindvégig támogattak és mellettem voltak. Az edzések nagyon tetszettek, és tényleg hasznosak voltak.
Bálint végig bízott abban, hogy megkapja a lehetőséget Mátyus Jánostól, a 83. percben aztán Frizoni helyett pályára léphetett a Sóstói Stadionban.
- A Videoton elleni meccset különösen vártam, miután megtudtam, hogy benne vagyok az utazó keretben. A Székesfehérváron tapasztalt közeg és a hangulat számomra új, de hihetetlenül inspiráló volt. Mikor a mester szólt, hogy beállok, nagyon elszánt voltam, a rám bízott feladatot igyekeztem a legjobb tudásom szerint végrehajtani. Jó volt pályán lenni és örültem, hogy fel tudtam venni a ritmust, ugyanakkor sajnálom, hogy a csapat kikapott. Azonban én mindig próbálok optimistán állni a dolgokhoz, és hiszem, sőt tudom, hogy ez a nagyszerű közösség sokra hivatott ebben a bajnokságban. A jövőben minél többször szeretnék keretben lenni, és újra pályára lépni, bizonyítani. Szeretném megköszönni a csapattársaimnak a segítséget és Mátyus Jánosnak a lehetőséget.

A hírek szerint Böröczky Bálint mellett a közeljövőben több PELC-es fiatal is magára öltheti a Lombard mezét, számukra tapasztalatszerzés és bizonyítási lehetőség ősszel a Ligakupában kínálkozik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!