Emberelőnyben sem ment a Lombardnak, vereség a nyitányon


2014-07-26 20:24:11  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: vidi.hu  | 


Emberelőnyben sem ment a Lombardnak, vereség a nyitányon főképe
A székesfehérvári Sóstói Stadionban indult a Lombard Pápa 2014/2015-ös bajnoki szezonja. A mieink a Videoton otthonában még sosem tudtak nyerni, a pápaiak szerették volna megnehezíteni az egyik bajnokesélyes dolgát, és legalább egy pontot elcsípni. Új mezben, de a megszokott sárga-fekete összeállításban Mátyus János 4-5-1-es felállásban a Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Jagodics – Kenesei, Csilus, Zulevs, Sluka, Frizoni – Faggyas összetételt favorizálta, a kispadon Markek, Horváth, Waltner, Gál, Király és Böröczky várt bevetésre. Ahogy arra számítani lehetett, nem esett neki a Lombard ellenfelének, a mieink térfelén zajlott a játék. A hatodik percben egy Kenesei – Sluka összjáték után utóbbi lőtt kapura, a lövés egy méterrel kerülte el a keresztlécet. A 9. percben egy hazai szöglet után Kovács István elé került a labda, aki 14 méterről kapásból a felső lécet találta el. Öt perccel később szemtanúi lehettünk az idei szezon első Szűcs bravúrjának, a hálóőr Gyurcsó próbálkozását tolta ki. Két perccel később ismét a mieinkkel volt a kapufa, Brachi 20 méteres szabadrúgása a keresztlécen csattant. A teljesen betömörülő pápaiak ellen átlövéssel próbálkoztak a fehérváriak, a félidő derekán Sándor György lőtt távolról, ami Szűcsnek nem okozott gondot. A 29. percben megszerezte a vezetést a Videoton, egy szabadrúgást Gyurcsó ívelt a kapu elé, a bal oldalon érkező Juhász Roland pedig közelről a hálóba bólintott, Szűcs csak beleérni tudott 1-0. A 34. percben nagy egyenlítési lehetőség maradt ki, egy kényszerítő után Kenesei lépett ki a leshatáron, a bal felsőbe tartó löketet Calatayud bravúrral tolta ki. A 44. percben 10 emberre fogyatkoztak a hazaiak, Kovács István csúnyán rácsúszott Sluka bal sípcsontjára, amiért Vad II. István teljesen jogosan kiállította a fiatal játékost, ez volt az első 45 perc utolsó említésre méltó eseménye. A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, a folytatásban sem változott a játék képe, még emberhátrányban is a Vidi lépett fel kezdeményezőleg, a Lombard pedig igyekezett kontrákra építeni. A 63. percben kettőre nőtt a különbség a felek között, Brachi vágta előre a labdát, amire Szűcs rossz ütemben mozdult ki, Juhász pedig a tétovázó Jagodics és Szűcs elől a kapuba fejelte a labdát 2-0. Három perccel később újabb gólt kapott a Lombard, a csereként beállt Kleinheislert faultolta a tizenhatoson belül Sluka, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Nikolic állt, aki magabiztosan lőtte ki a bal alsót 3-0. A 84. percben Mátyus János pályára küldte a Pápai Egyesített Labdarúgó Club saját nevelésű játékosát, Böröczky Bálintot, a 20 éves labdarúgónak ez volt a debütálása az élvonalban. Sokat segíteni ő sem tudott csapatán, az látszik, hogy a Lombard Pápának még idő kell, hogy összeálljon és az is nyilvánvaló, hogy meghatározó játékosokat kell(ene) igazolnia az elkövetkezendő hetekben, a Videoton végül simán, 3-0-ra nyert. A Lombard Pápa augusztus 3-án vasárnap 16:30-kor a Ferencvárost fogadja a Perutz Stadionban.

Videoton – Lombard Pápa 3-0 (1-0) Gsz.: Juhász (2), Nikolic

Joan Carrillo: Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győzelemmel debütálnom a Vidi kispadján vezetőedzőként. Nagyon jó csapatunk van, és minden játékosom nagyon motivált. Ugyanezen az úton kell tovább haladnunk, és ugyanígy kell játszanunk jövő héten a Dunaújváros ellen is. Egy szervezetten védekező Pápa látogatott hozzánk, ennek ellenére már a mérkőzés elején volt három komoly helyzetünk, ebből kétszer a felső lécen csattant a labda. Aztán a szünet előtt jött a kiállítás, de a félidőben sikerült rendeznünk sorainkat. Az alapvető filozófiánk megvalósult, hiszen körülbelül 65%-ban birtokoltuk a labdát. Ezen az úton kell tovább haladnunk. (vidi.hu)

Mátyus János: Kicsit sötétben tapogatóztam, nem tudtam, mire lehetünk képesek a Videoton otthonában. Nem akarok magyarázkodni, csupán a tények kedvéért mondom, hogy a nyáron jelentősen átalakult a keret, és nem maradt túl sok időnk a gyakorlásra, az összeszokásra. Ismerve a két klub lehetőségei közötti különbséget, úgy voltam vele, idegenben jó lehet a döntetlen is, ezért az első félidőben elsősorban a védekezésre helyeztük a hangsúlyt. Sajnos a hazaiak góljai előtt nagy hibákat követtünk el, ám nem akarok ezekről beszélni, mert minden csak utólagos kifogáskeresésnek tűnne. Fejet kell hajtanom a Videoton előtt, megérdemelten győzött. Igyekeztem a szünetben változtatni, és arra biztattam játékosaimat, hogy próbáljanak meg támadni, helyzeteket kialakítani. A gond csak az, hogy ezt nem gyakoroltuk még, eddig kizárólag a védekezéssel tudtunk foglalkozni. Belátom, ez egyelőre kevés az élvonalhoz. (nso.hu)

Videoton: Calatayud – Brachi, Vinicius, Juhász, Stopira – F. Oliveira (’64 Simon), Sándor Gy.(’80 Fejes), Kovács, Trebotic, Gyurcsó (’64 Kleinheisler) – Nikolic

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Jagodics – Kenesei (’80 Waltner), Csilus, Zulevs, Sluka (’80 Király), Frizone (’84 Böröczky) – Faggyas

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!