Szerb győzelemmel búcsúzott az U19-es EB


2014-07-26 09:49:21  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: uefa.com  | 


Szerb győzelemmel búcsúzott az U19-es EB főképe
A Szerbia - Bulgária mérkőzéssel ért véget Pápán az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság. Mint ismert a Perutz Stadionban két játéknapon három összecsapást rendeztek, kedden Németország 2-2-es döntetlent ért el Szerbia ellen, majd Ukrajna az utolsó percekben szerzett találattal múlta felül Bulgáriát. A kezdő sípszó előtt a szerbek két döntetlennel a csoport harmadik helyén álltak, míg a bolgárok pont és lőtt gól nélkül az utolsó helyen kullogtak. Ahogy arra számítani lehetett, a kezdő sípszó után a szerbek domináltak, igaz kontrából a bolgár válogatott rendre veszélyes szituációkat tudott kialakítani. Bár az első játékrészben nem esett találat, lüktető játékot láthattak a kilátogatók, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a 22. minutumban Gačinović állt legközelebb a gólszerzéshez, ám a bolgár kapus a helyén volt. Fordulás után Grujić lehetett volna eredményes, ám neki sem sikerült a hálóba találnia. Fél órával a lefújás előtt a szerb kapitány, Veljko Paunović cserékkel próbált frissíteni csapatán, igaz a 62. percben Vasilev szerezhetett volna gólt, ám Rajković a helyén volt, két perccel később Gačinović tesztelte Lyubenov kapust. A 69. percben pedig Minchev célzott pontatlanul. Egészen a hajráig úgy tűnt, megosztoznak a pontokon a felek, ám a 90. percben jött a csereként beállt Mandić, és egy hosszan felívelt labdát remekül kezelt le, majd az átvétel után Lyubenov mellett a kapuba juttatott, így a szerbek megnyerték az összecsapást. Szerbia Németország mögött a második helyen zárt a B csoportban, ami azt jelenti, hogy a legjobb négy között a portugál válogatottal találkozik.

Szerbia-Bulgária 1-0 (0-0) Gsz: Mandić (’90)

Szerbia: Rajković – Antonov, Babić, Jovanović, Stevanović, – Gačinović, Zdjelar, Grujić - Ristić(’73 Dražić), Pantić (’59 Mandić) -  Jović (’59 Jokić)

Bulgária: Lyubenov – Petrov, Galabov, Velkov, Vasilev - Tsonev, Kolev - Despodov (’79 Velovski), Dryanov - Daskalov(’46 Vutov), Minchev

Veljko Paunović (Szerbia): El vagyunk ragadtatva. Kijutottunk a világbajnokságra és ott vagyunk az elődöntőben. A srácok mindent beleadtak és ez kell ahhoz, hogy valaki szerb válogatott legyen. Az utolsó pillanatig küzdöttünk és sikerült nyernünk egy nagyon jó bolgár válogatott ellen.

Aleksandar Dimitrov (Bulgária): Meg voltak a lehetőségeink, az esélyek a gólszerzésre, végül üres kézzel kell, hogy hazamenjünk. Ugyanez történt Ukrajna ellen. Voltak problémáink a támadásokkal, főleg a befejezésekkel. Nem nagyon tudtuk megoldani legjobb csatárunk, Borislav Tsonev hiányát, nem elég ha szívvel játszunk, ismét megtanultuk, hogy gól nélkül nem lehet nyerni.

A magyar válogatott Izrael ellen játszotta utolsó mérkőzését, Mészöly Géza tanítványai 2-1-re nyerni tudtak, így a gárda csoportharmadikként ott lesz jövő tavasszal az új-zélandi U20-as világbajnokságon.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!