Nyerhető mérkőzésen maradt alul a Pápa - Damla KC


2010-02-21 21:11:40  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Nyerhető mérkőzésen maradt alul a Pápa - Damla KC főképe
Nehéz mérkőzés várt Vajda József csapatára az NBI/B-s kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában, ugyanis a pápaiak a pontvadászat éllovasát, Bonyhád együttesét fogadták a városi Sportcsarnokban. A vendégek 16 mérkőzésen mindössze egyszer szenvedtek vereséget, a pápaiakat is legyőzték az odavágón 104-61 arányban. A hazaiak legutóbb Kanizsán 81-66-os vereséget szenvedtek, így a tabella élén álló ellen lehetett volna javítani a statisztikán.

A mérkőzés Horváth Roland hármasával indult, ezt követően felváltva estek a kosarak. Mindkét csapat nagy iramot diktált, melyet a Pápa bírt jobban, Kollár hármasával 16-11 volt az állás. A negyed hajrájára feljött a Bonyhád, sőt Lőrincz és Lukács vezérletével a vezetést is átvették. A védekezésre nem fektettünk kellő hangsúlyt, 24-26-ot mutatott az eredményjelző 10 percnyi játék után. A játék képe a folytatásban sem változott, Ács és Károly Máté révén sikerült ismét a magunk javára fordítani a találkozót, az összeszorgoskodott 6 pontos előny 2-re olvadt a nagyszünetre (44-42). A harmadik negyed - mint később kiderült - eldöntötte az összecsapást, sajnos nem a mi javunkra. Közel 5 (!) percig gólképtelenek voltunk, amit Tömösváry – a vendégek legjobbja – könyörtelenül kihasznált, hiszen két triplakísérlete is sikeresnek bizonyult (52-61). A hazaiak mesterére a mérkőzés ezen szakaszában a játékvezetők felé tett sportszerűtlen megnyilvánulásai miatt két technikai fault-ot is fújtak. A negyedik negyedet 13 pontos előnnyel várhatták Murvai Árpád fiai. A zárónegyedre ismét az első félidőben látott Pápa jött ki, Fülöp és Horváth révén hamar 5 pontra jöttünk fel. Pár perccel később Fülöp újabb hármasával 73-76 volt az állás, ám Kollár triplája kimaradt, a vendégek pedig büntetőkből bebiztosították a győzelmet, 76-81 lett a végeredmény.

Pápa-Damla KC – Bonyhád KK 76-81 (24-26, 20-16, 11-26, 21-13)

Vajda József értékelése: Amilyen álmosan kijöttünk a harmadik negyedre, nem lehet kijönni. Azt azonban meg kell említenem, hogy a találkozó második felében 12-1-es faultarányt fújtak a bírók ránk, kikérem magamnak, hogy ilyen játékvezetők tevékenykedjenek az NBI/B-ben. A mutatott játékkal sem voltam elégedett, néhány játékosom egyénieskedése is hozzájárult ahhoz, hogy ma nem tudtuk győztesen elhagyni a pályát.
A pápaiak február 26-án a Sopronhoz látogatnak, majd március 7-én a Veszprémet fogadják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!