Új parancsnok a Nehéz Légiszállító Század élén


2014-07-25 22:23:36  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Új parancsnok a Nehéz Légiszállító Század élén főképe
Eric Howlandot, az Amerikai Egyesült Államok Légierejének (USAF) főtisztjét nevezték ki a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) Nehéz Légiszállító Századának (HAS) parancsnokává. Az ünnepélyes parancsnokváltási ceremóniát az MH Pápa Bázisrepülőtér művelődési otthonában tartották a mai napon.

A Nehéz Légiszállító Század egyike a nemzetközi Stratégiai Légiszállítási Képesség Nehéz Légiszállító Ezred három egységének. A HAS-csapat magába foglalja a repülőezred által működtetett három Boeing C-17 Globemaster III típusú nagy hatótávolságú teherszállító repülőgépek hajózószemélyzetét. Emellett repülésbiztonsági, hírszerzési, harcászati, kiképzési, hitelesítési és értékelési feladatköröket is ellátnak.

A mai hivatalos beiktatáson a himnuszok, majd a köszöntők után az amerikai Eric Howland alezredes átvette a kinevezését szimbolizáló zászlót. Az új századparancsnok a norvég Christian Langfeldt alezredest követi a századparancsnokságban a HAS-nál. Langfeldt 2011 novemberétől szolgált a Nehéz Légiszállító Század parancsnokaként, amerikai utódja 2013 júniusa óta teljesít szolgálatot oktató pilótaként és műveleti főnökként a HAW-nál – hangzott el az ünnepségen.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!