Hétfőtől újra barokk tábor


2014-07-25 09:18:32  | cikk: Babos Petra  | 


Hétfőtől újra barokk tábor főképe
A pápai Esterházy-kastély ebben az évben is megszervezi a nagy sikerű barokk tábort, melyre elsősorban a kisiskolás gyerekeket várják. A tábort első ízben a 2011-es újranyitáskor szervezték meg, s azóta minden nyáron több turnusban ismerkedhetnek meg a gyerekek a barokk kor idilli világával.
Boros Katalintól, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a hétfőn kezdődő táborban idén is számos színes program vár majd a résztvevőkre.
- A táborba minden nap 7 óra 30 perctől lehet érkezni, majd 8 órától kezdődnek a foglalkozások. A gyerekek naponta más és más, a barokk korhoz kapcsolódó kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Készíthetnek barokk meghívót és képkeretet, karkötőt, kalap-tűpárnát és még számos használati tárgyat. Minden nap vár majd olyan foglalkozás is a résztvevőkre, melynek keretein belül a kastéllyal, a barokk korral ismerkedhetnek meg, így lesz például tánc és illemtan foglalkozás.
Természetesen nemcsak a kastélyban töltik a gyerekek az egy hetet, ellátogatnak majd a víztoronyba, a Hagyományok Hegyére és a Várkertfürdőbe is, de a moziban is megnéznek egy filmet. A programban szerepel még, hogy a Csehi tanyára is elmennek, ahol egy különleges sajtkészítő üzemet láthatnak. A pénteki zárónapon barokk fotózáson vesznek részt a diákok, s az elkészült fotókat magukkal is vihetik emlékül. Az egyhetes tábort Horváthné Bátor Mária vezeti majd, a kastélyban a foglalkozásokat Mészárosné Varga Veronika tartja. A barokk tábor második turnusára még várják a jelentkezőket. Az augusztus 4-8. között tartandó táborban hasonló programokkal csalogatják majd a résztvevőket.
A barokk tábor részvételi díja 12.000 forint, melyből testvérek esetén 10 százalék kedvezményt biztosítanak. Jelentkezés Molnár H. Anettnél a 06-70-314-1959-es telefonszámon, vagy az esterhazykastely@papa.hu e-mail címen.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!