Ferences temetés Pápán


2014-07-23 13:05:28  | cikk:  | 


Ferences temetés Pápán főképe
Utoljára 1952-ben temettek ferences szerzetest Pápán, a Kálvárián lévő Ferences sírkertjében. Tudjuk, hogy az akkori kommunista rendszer 1950-ben felszámolta a szerzetesrendeket Magyarországon, így elzavarta a virágzó pápai rendház szerzetes lakóit is. Ez év július 15-én ismét meghalt egy idős szerzetes, Német Lajos, páter Paszkál atya, életének 86. évében. Az atya 1943-44-ben a pápai kolostorban töltötte újoncéve egy részét, majd 1945-ben, amikor Székesfehérvár ostromakor egy repesz találatot kapott, a pápai kolostorban lábadozott. A szétszórattatás után a polgári életben élte életét, nyugdíjazásáig. A rendszerváltoztatás teremtette meg újra a szerzetesrendek működésének lehetőségét Magyarországon.
Az atya 2000-ben tért vissza a Mariánus ferences rendbe. Újra letöltötte az újoncévet, befejezte a teológia 4. és 5. évét, 2004-ben áldozó pappá szentelték, közben letette az örökfogadalmat. Az utóbbi tíz esztendőt Sümegen a ferences kolostorban töltötte. Gyakran látogatott Pápára, a város ferences templomába. Végakarata az volt, hogy a korábban közreműködésével rendbe hozott, pápai ferences sírkertben szeretné, ferences testvérei között, aludni örök álmát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!