Nyáron is van munka a Városgondnokságnál


2014-07-23 10:55:56  | cikk: mo  | 


Nyáron is van munka a Városgondnokságnál főképe
A nyári időszak is biztosít bőven feladatot a Városgondnokság munkatársainak. Buics Lajostól megtudtuk, jelenleg 85 közfoglalkoztatottja és 40 állandó munkatársa van az intézménynek. A kommunális csoportvezető beszámolt arról is, a város számos területén tevékenykednek dolgozóik, munkavállalóik jelentős része ezekben a hetekben területrendezési feladatokat végez.

Az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság tegnap esti, pápai játéknapja után a Perutz stadion lelátóin tevékenykedett a közmunkaprogramban résztvevők egy része. A dolgozók a meccs után visszamaradt hulladékot gyűjtötték össze a lelátó széksorai közül.
Napi feladatot ró a Városgondnokságra a forgalombiztonsági feladatok végrehajtása. Ilyen például a közúti táblák láthatóságának biztosítása, a városi utak melletti növényzet felülvizsgálata: a belógó gallyak, ágak metszése, a kiszáradt utcai sorfák eltávolítása. A napokban zajlik az elszáradt, balesetveszélyes fák kivágása is, feldarabolása és elszállítása. Buics Lajos tájékoztatott, mint közútkezelő, a balesetveszélyes fákat saját hatáskörben távolíthatja el a Városgondnokság. 

Ugyancsak a folyamatosan elvégzendő feladatok közé tartozik a gyommentesítés. A dolgozók jelenleg a főbb közlekedési útvonalak szegélye mentén, valamint az ágyásokban végzik a gyomnövények eltávolítását. A napokban végeznek a Fő téri levendulaágyások gyommentesítésével is, és lassan megkezdik a növények elvirágzás utáni visszametszését.

Több brigád dolgozik a lakótelepeken és a város egyéb területein található nagyobb zöldterületeken. Itt fűkaszával és fűnyírógépekkel serénykednek a Városgondokság munkatársai.
Buics Lajostól megtudtuk, a következő napokban és hetekben a városi rendezvényekre történő felkészülés egészíti ki mindennapos tevékenységüket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!