Felújítják a Jézus Szíve mellékoltárt az Anna templomban


2014-07-22 19:12:39  | cikk: Babos Petra  | 


Felújítják a Jézus Szíve mellékoltárt az Anna templomban főképe
A Szent Anna templom Jézus Szíve mellékoltárának felújítási munkálatai májusban kezdődtek. A húsvét előtti nagyhétre elkészült a szent sírban lévő Krisztus-szobor felújítása.
Salgó Ferenc kanonok-plébános arról számolt be hírportálunknak, hogy a felújítási munkák jó ütemben haladnak, a július 27-ei búcsúra a Jézus Szíve szobor vissza is fog kerülni a helyére.
- Az oltár szétszedése májusban kezdődött, a díszítőelemek, valamint a Jézus Szíve szobor elszállításával. A műhelyben a díszítőelemek aranyozása már megtörtént, vissza pedig akkor helyezik, amikor az oltár javítása, festése befejeződik.
Az oltárfelújítás másfél millió forintba kerül, amelyet a hívek adományaiból fedeznek, azonban a Jézus Szíve szobor felújításának költségét Csekőné Ruff Ilona vállalta fel.
Salgó Ferenc arra kérte a híveket, hogy mindenki saját lehetőségeinek megfelelően támogassa a beruházást.
- A Jézus Szíve oltárnál van a szent sír és az adventi időszakban a betlehem. A híveknek köszönhetően mindig friss virágok díszítették a mellékoltárt. A Jézus Szíve oltár, Jézus kereszten átszúrt szíve, a megváltó szeretet szimbóluma. Az üzenete pedig Krisztus követése és önmagunk felajánlása, valamint az, hogy személyes legyen a vallásosságunk - tette hozzá a plébános.
A teljes kivitelezés várhatóan szeptemberben fejeződik be.
A restaurátori munkákat Csekőné Ruff Ilona restaurátor végzi, akinek édesapja készítette a mellékoltárt az 1930-as években.
Salgó Ferenc elárulta, jövőre a déli mellékhajóban álló Lourdes-i Szűz Mária oltár szobrát szeretnék felújítani.

A kanonok-plébános felhívta a figyelmet a július 27-ei Anna-napi búcsúra, ami 9 órakor ünnepi szentmisével kezdődik, ahol megáldják a jubiláló házaspárokat, valamint átadják a 2014.évi Szent Anna Emlékplakettet is. A szentmisét Bajzát Ferenc, a budapesti Józsefvárosi Plébánia plébánosa mutatja be. A búcsú koncerttel zárul 19 órakor, ahol fellép Eisenbeck Ágota, Falakiné Piltman Erika, Kozmitsné Tomor Ibolya, Kubinyi Zsuzsanna, Magyari Marcell, Nyilas Édua, Nyilas Gyöngyvér és Torma Ákos is.
A Szent Anna Egyházközség szeretettel vár mindenkit a programra.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!