Nagy Lászlóra emlékeztek


2014-07-21 21:30:54  | cikk: Babos Petra  | 


Nagy Lászlóra emlékeztek főképe
Nagy László születésének évfordulójára emlékezett ma délután a Jókai Kör, a Nagy László Általános Iskoláért Alapítvány és a Tarczy Lajos Általános Iskola. Nagy László Felsőiszkázon született 1925. július 17-én és 1978. január 30–án, Budapesten halt meg.
A főhajtást a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának bejáratánál tartották, ahol Bakody Lászlóné, a Jókai Kör alelnöke emlékezett a költőre, majd Gyimóthi László és Balázsné Márton Mária szavaltak Nagy László-verseket, így például az Adjon Isten, a Kereszt az első szerelemre és Az én szívem játszik című költeményeket.

Bakody Lászlóné elmondta, a Jókai Kör mindig is fontosnak tartotta, hogy a híres költők, írók születésének és halálának évfordulóján megemlékezést szervezzen, hiszen ők alkották a város szellemi nívóját. Kiemelte, Nagy László a vallási ünnepeket jól ismerte, amelyeket verseibe bele is épített. Mély érzésű ember, s ez alkotásain is érezhető. Az alelnök hírportálunknak elmondta még, a kör tagjai rendszeresen olvassák Nagy László verseit.

Az ünnepség a pápai Zimmermann utcai egykori polgári iskola falánál folytatódott, ahol Venczel Csaba, a jogutód iskola igazgatója, Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna, az alapítvány kuratóriumi elnöke és Köntös Mária nyugalmazott igazgatóhelyettes helyezték el koszorúikat az emléktáblánál. Ezt követően a jelenlevők átsétáltak a Világos utcai épülethez, ahol Nagy László pápai diákévei alatt élt, s ott is elhelyezték a kegyelet virágait.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!