Katonadalok Kossuth Gergő tolmácsolásában


2014-07-20 21:33:59  | cikk: Babos Petra  | 


 Katonadalok Kossuth Gergő tolmácsolásában főképe
Pápa város 800 éves jubileumi programsorozatának keretein belül ma este a fiatal tehetség, Kossuth Gergő lépett fel a Fő téren. A koncerten a történelmi jelentőségű katonadalok nyomán megelevenedett Pápa város régmúlt százada, a kuruc kortól egészen napjainkig, a teljesség igénye nélkül. A különböző zenei darabokat a város történelmével, történetével kapcsolatos vers-és prózarészletek segítségével igyekeztek összefűzni, ezzel színesítve a rendezvényt, de cél volt az is, hogy a városhoz köthető történetekkel közelebb hozzák a pápaiakhoz az elmúlt századok katonadalait, valamint Pápa történelmét. A zenei aláfestést a budapesti Tilalmas népzenekar biztosította.

Kossuth Gergő általános és középiskolai tanulmányait Pápán végezte. 9 éves kora óta énekel, több amatőr művészeti egyesület munkájában is részt vett. Egyebek mellett az édesanyja, Iványi Andrea által vezetett Munkácsy Zenestúdióban, a Dalma Musical-és Zenésszínpad munkájában, ahol a Hair, A dzsungel könyve, a Grease, a Fame, a Chicago, a Diótörő és az Egér király, valamint a Rómeó és Júlia című musicalek színpadi bemutatásában is szerepelt. A székesfehérvári musical énekverseny első és harmadik helyezettje volt, a veszprémi Dal-Via-Dal nemzetközi énekversenyen első helyezést nyert el pop-rock kategóriában. 2009-ben főszerepet kapott a Budapesti Operettszínház Tavaszébredés című musicaljében. Ugyanebben az évben elnyerte a Fásy Szupersztár díjat. 2013-ban megjelent első lemeze is. Hangját és tehetségét nemcsak a különböző városi és más települések rendezvényein élvezheti a nagyérdemű, hanem a nagykőrösi Körszínház állandó és tiszteletbeli tagjaként különböző zenés darabok főszereplőjeként is figyelemmel kísérhetjük. Mindezek mellett az ELTE Tanító-és Óvónőképző Karának ének-zene műveltségterületes tanító szakos hallgatója. Gergő életében nagyon fontos szerepet játszik a tanulás, a fejlődés. Rengeteg időt és energiát fektetett zenei tanulmányaiba, 10 évet járt a Bartók Béla Zeneiskolába, ahol szolfézst és zongorát tanult. Az éneklést Horváth Kinga és Völler Adél magántanár segítségével sajátította el, jelenlegi mestere Oláh Sándor operaénekes.

Gergő a fellépése kapcsán elmondta, szülővárosában mindig egészen más érzés a „színpadon” állni, kicsit izgult, de a közönség nagy örömmel fogadta összeállítását, ami jól esett neki.
A zenei utazáson konferált és verset szavalt Petrovics Anikó, Gergő barátnője.
A fiatal énekessel legközelebb augusztus 9-én a Tókerti Nap keretein belül találkozhatnak a rajongók.
Az est végén Anikóval közösen énekelték el a Szaxofon duettet, majd az Angyalok kertje és az Eljött az óra című dal zárta a koncertet, amit vastaps fogadott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!