A felkészülés finisében jár a Lombard Pápa


2014-07-18 13:27:17  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: lombardfcpapa.hu  | 


A felkészülés finisében jár a Lombard Pápa  főképe
Szűcs Lajosék közel egy hónappal a tréningek kezdetét követően július 26-án már tétmérkőzésen szerepelnek Székesfehérváron. A napi edzések mellett a fiúk eddig négy edzőmérkőzést játszottak, előbb kikaptak az FC Nyitra-tól, majd Aranyosmaróton döntetlenre végeztek az FC Vion Zlaté Moravce ellen, 2-0-ra alulmaradtak az ukrán első osztályban szereplő FC Voliny Luck csapatával szemben, legutóbb pedig Zalaegerszeg sem termett sok babér számukra, 3-1-re nyertek a hazaiak. Mátyus János szerint a ZTE ellen szemmel látható volt a pápaiakon a fáradtság.
- A külföldi ellenfelek ellen bár nem sikerült nyernünk, de elégedett voltam a srácok hozzáállásával, a mutatott játékkal. A ZTE ellen ez már nem volt így, gyengén játszottunk, amire a fáradtság sem lehet magyarázat. Megbeszéltük az öltözőben azt a 90 percet, remélem többet ilyen nem fordul elő. Szombaton a Duslo Sala ellen zárjuk a tesztmeccsek sorát, ha jól tudom ezzel a meccsel avatjuk fel az ottani új pályát, biztos nagy felhajtás lesz, ez minket kevésbé érdekel, a lényeg, hogy a bajnokság főpróbáján játékban előrelépjünk, hiszen egy héttel később már a Videotonhoz utazunk.
A két bajnokság közötti időszakban sokan hagyták el a Perutz Stadiont, kis túlzással a vezetőségnek egy teljesen új csapatot kellett építenie. Rengeteg próbajátékos fordult meg az edzéseken, felkészülési mérkőzéseken, az elmúlt hetekben kilenc játékosnak sikerült meggyőznie a szakmai stábot, köztük Badics Patrik, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club labdarúgója is az első csapattal készült, majd kapott profi szerződést. A kapusposzt kivételével minden pozícióba kerestek és keresnek játékosokat, a vezetőedző szerint jó úton halad a keret megerősítése, ám ez nem jelenti azt, hogy ne terveznének további igazolásokat.
- A 24 éves brazil Bernardo Frizoni bal lábas, kreatív játékos, a szélen és középen is tud játszani, nagyon fontos szerepet szánok neki a bajnokságban, nemcsak azért, mert kevés ballábas labdarúgóval rendelkezünk. Szintén Zalaegerszegről érkezett hozzánk a 31 éves szerb védő, Milan Bogunovic. Nagy tapasztalattal rendelkezik a 190 centiméter magas bekk, agresszív, kemény játékos, mindenképp a kezdőcsapatban számolok vele. Faggyas Milán fiatal, kreatív, tehetséges labdarúgó, azt szeretném, ha Kenesei Krisztián mögött, vele összejátszva gólra törő, pörgős játékot mutatna. Benkő Krisztián Svédországból szerződik hozzánk, egyelőre kiegészítő szerepet szánok neki, biztos vagyok benne, hogy fiatal kora ellenére hasznunkra lesz. A Ferencvárostól kölcsönben folytatja nálunk a 19 éves Csilus Tamás úgy érzem, lassan készen áll arra, hogy első osztályban futballozzon, jelen pillanatban rá is csereként számítok, de szerintem ki fogja követelni magának a kezdőcsapatba kerülést. A tapasztalt szlovák középpályás, Márian Sluka is készen áll a bevetésre, nagyon agresszív, sok labdát szerez, nagyon számítok rá. Waltner Róbertet nem kell senkinek bemutatni, 120-nál is több gólt lőtt az első osztályban, Kenesei Krisztián alternatívájaként mindenképpen számolok vele, véleményem szerint jól kiegészíthetik egymást. Nem szabad megfeledkeznünk a visszatérő Vadims Zulevsről sem, akinek gyorsasága miatt a jobb oldali futó szerepét szánom, Vadims nagyon jó hozzáállású, profi játékos, komolyan számítok rá.
Mátyus János hozzátette, a védelem és a középpálya már kezd összeállni, a szélekre azonban továbbra is keresnek labdarúgókat és egy befejező csatár szerződtetése is tervben van.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!