Szeptemberben lesz a Forrás napja - pályázatot hirdettek a szervezők


2014-07-18 11:27:26  | cikk: mo  | 


Szeptemberben lesz a Forrás napja - pályázatot hirdettek a szervezők főképe
A Tapolcafői Kertbarát Kör szeptember 6-án ünnepli a Forrás napját. Az Áldozó Tamás polgármester ötlete nyomán első ízben megszervezett rendezvényt hagyományteremtő szándékkal minden év szeptemberének első hétvégéjén tartja az egyesület. Az idei programon játékos foglalkozások, túra a tanösvényen, a tapolcafői vízbázis megtekintése, színpadi produkciók és szórakoztató vetélkedők várják az érdeklődőket.

Forrás napjához kapcsolódóan pályázatot is hirdettek a szervezők. Az egyesület fontosnak tartja, hogy a fiatalabb korosztály, az óvodások és az általános iskolások mihamarabb megismerjék a Tapolcafőn eredő forrás jelentőségét, vizének tisztaságát és a tanösvény természeti értékeit. E gondolatok jegyében írtak ki pályázatot a víz, a Tapolca folyó, a vízimalmok és a Tapolcafői Forrás Tanösvény témakörében. „A víz az élet forrása” címmel meghirdetett pályázatra kizárólag az óvodások és az általános iskolások nevezhetnek, a résztvevők fotókat, rajzokat és maketteket küldhetnek be a témával kapcsolatban. A pályázat kiírói bármilyen technikával készült rajzokat elfogadnak, a kritérium csupán annyi, hogy az alkotás hátoldalán tüntessék fel a mű címét és a pályázó adatait. Ugyanez vonatkozik a fényképekre is, míg a maketteket személyesen kérik eljuttatni a megadott címre. Egy pályázó mindössze 3 db pályamunkával jelentkezhet – tájékoztatott a részletekről Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnökségi tagja.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, melyre rajztanárokat és művészeket kért fel az egyesület - tudtuk meg Somogyi Zoltántól. Az egyesület elnökségi tagja hozzátette, érdemes indulni a pályázaton, hiszen a beérkezett pályamunkákból a Forrás napján kiállítás nyílik a tapolcafői művelődési házban, a legszebb alkotások készítőit ekkor díjazzák.

A pályázatokat a Tapolcafői Kertbarát Kör címére, a 8598 Pápa, Kalmár György u. 29. számra várják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!