Iskolai lopó a bíróság előtt


2014-07-18 07:31:48  | cikk:  | 


Bíróság elé állítási javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya a 20 éves pápai lakos ellen folytatott nyomozást, aki a megalapozott gyanú szerint az egyik helyi szakképző iskola gyakorlati épületeihez tartozó raktár ablakán lévő rácsot kifeszítette, majd onnan használaton kívüli számítógépet és asztali rádiót tulajdonított el.
A rendelkezésre álló adatok szerint az iskoláját meglopó fiatalember a tanítás végén 12.30 órakor mielőtt hazament kifeszítette a raktárépület ablakán lévő rácsot és azon benyúlva tulajdonított el 1 db számítógépet és 1 db asztali rádiót több ezer forint értékben.
Az elkövetés során az iskola oldalsó kerítésén átmászó elkövetőt észlelte egy járókelő, aki értesítette a rendőrséget, ekkor a lebukás miatt a helyszínen hátrahagyta az eltulajdonított értékeket és elmenekült. A pápai rendőrkapitányság járőrei a helyszínen adatgyűjtést végeztek, majd forrónyomon üldözés során az egyik közeli utcában intézkedés alá vonták, majd elfogták a menekülő elkövetőt. A Pápai Rendőrkapitányságra előállítását követően bűnét megbánva beismerő vallomást tett a fiatalember.
Az eljáró hatóság a lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás iratait 2014. július 3-án vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészséghez. S.Zs.  

Képek:

nincsenek képek