Hittanos tábor gyerekeknek gyerekekről


2014-07-17 20:21:04  | cikk: Babos Petra  | 


Hittanos tábor gyerekeknek gyerekekről főképe
Idén júliusban negyedik alkalommal rendezett hittanos tábort a pápai Szent Benedek Plébánia. A helyszín most is a Ferences rendház udvara és közösségi termei voltak. A bibliai hegyek, vizek és a példabeszédek után idén a tábor témája a "Gyermekek a Bibliában" volt.
A 44 résztvevő megismerkedett olyan bibliai történetekkel, ahol a középpontban gyerekek szerepeltek. A nemrégiben véget ért sikeres tábor részleteiről Steinerné Czihlár Helga, a tábor egyik vezetője számolt be hírportálunknak.
- Együtt szurkoltunk Dávidnak, hogy legyőzze Góliátot, izgultunk a kis Mózesért, hogy kosarát valaki megtalálja a sás között. Megtanultuk, hogy Jézusnak minden gyermek fontos, legyen akár egy király beteg fia, vagy egyszerű zsidó, aki nevetve megy édesanyjával hozzá. Utolsó nap a csodálatos kenyérszaporítás történetén keresztül megértettük azt, hogy egy gyermek apró felajánlása is hatalmas dologgá válhat Isten kezében.
Minden reggelt énekkel, imával és mesével kezdtünk. Megismerkedtünk a legcsinosabb óriással, Zoggal, a sárkánnyal, egy kedves boszorkánnyal, Locspoccsal és a Bolygó Hollandival, végül két jó baráttal elbicikliztünk a Holdra.
A táborból idén sem hiányozhattak a vidám játékok.
- A gyerekekkel métáztunk, pingpongoztunk, csocsóztunk, floorballoztunk, íjászkodtunk és társasoztunk is. Az akadályversenyen mankóval és bekötött szemmel közlekedtünk, készítettünk múmiát, hordoztuk egymást pokrócban, megismertünk és felismertünk gyógynövényeket. A vizes sorversenyen mi is vizesek lettünk a sok játékos feladat során - tette hozzá a szervező.
A résztvevők minden nap készítettek valami apróságot, ami az aznapi történetre emlékeztette őket. Díszítettek tarisznyát, amibe Dávid öt kövét tették bele, valamint mini akváriumot halacskákkal, dekorgumi-képet Jézussal és a gyerekekkel.
A tábor végére mindenki örömvirágára felkerültek azok az események, amelyek a legnagyobb örömet jelentették. Zárásként pedig szentmisében adtak hálát az együtt töltött időért, ahová a szülőket, nagyszülőket is meghívták.
Szijártó László atya gyerekekhez szóló prédikációjában ismét rámutatott arra, hogy a kicsik mennyire fontosak Jézusnak, és a felnőtteknek milyen fontos a gyermeki lelkület megőrzése.
A szervezők köszönetüket fejezték ki a tókerti plébánia Rózsafüzér Társulatának, dr. Mail József apát úrnak és Szijártó László atyának, akik lehetővé tették, hogy ez a tábor létrejöhessen.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!