Polgármesterjelölteket mutatott be a Fidesz


2014-07-15 19:03:28  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Polgármesterjelölteket mutatott be a Fidesz főképe
Az őszi önkormányzati választásokra készülve öt polgármester-jelöltet mutatott be dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei választmányának elnöke ma délután. Közülük hárman (Ottó Péter, Toldi Tamás, Császár László) jelenleg is kormánypárti polgármesterek, míg ketten (Fenyvesi Zoltán, Végh László) kihívóként indulnak a Fidesz-KDNP színeiben – derült ki a pápai Fidesz-székházban tartott sajtótájékoztatón.

Ottó Péter második ciklusát fejezi be Zirc polgármestereként, és a harmadik megkezdésére is készen áll. A fiatal, háromgyermekes politikus elmondta: nem az a fontos, hogy kampányidőszakban milyen ígéretek születnek, ünnepnapokon milyen kijelentések hangzanak el, hanem az, hogy városvezetőként az eddigiekben hogyan teljesített, a célokból mit sikerült megvalósítani.

Toldi Tamásnak, Devecser polgármesterének egy új város alapjait sikerült kormányzati segítséggel leraknia a vörösiszap-katasztrófa után – mutatott rá dr. Kovács Zoltán. – Úgy látom, van igény arra, hogy folytassuk azt az utat, amire városvezetőként ráléptünk. Folytatnunk kell a munkát, hiszen még csak az út felénél járunk – fogalmazott Toldi Tamás. Hozzáfűzte, a munkahelyteremtés mellett a társadalmi béke végleges kialakítása lesz a legnagyobb feladatuk.

Fenyvesi Zoltán 16 évig volt önkormányzati képviselő Ajkán, ősszel pedig a jelenlegi polgármester – amennyiben ismét őt indítja a baloldal – fideszes kihívója lesz. – 12 éves szocialista városvezetést szeretnénk ősszel megdönteni, egyúttal új irányba állítani a várost – hangsúlyozta a pedagógusként dolgozó polgármesterjelölt, aki Ajkának megbékélést, nyugodt politizálást, valamint kormányzati fejlesztéseket ígér.

Császár László Tapolca polgármestere. Időközi választáson lett a város első embere, majd újra megválasztották. Agrár- és közgazdasági végzettségű, a vállalkozói szférából érkezett, jó városmenedzser – jellemezte a tapolcai jelöltet a Fidesz megyei választmányának elnöke. – 1998 óta vezetjük a várost, azóta részt veszek a városvezetésben. Szeretnénk folytatni a megkezdett munkát ugyanazzal a csapattal. Szlogenünk: Előttünk a város, mögöttünk a kormány – fogalmazott Császár László.

Végh László a jelenlegi polgármester kihívója lesz Sümegen, korábban alpolgármester volt a városban. – Sümeg minden híresztelés ellenére jobboldali érzelmű város. Reméljük, Végh László eredménnyel veszi fel a harcot – tekintett előre dr. Kovács Zoltán. – 2006 és 2010 között fejlődési pályára állítottuk Sümeget, ami derékba tört 2010-ben. Sümegben sokkal több lehetőség van, mint amit most kihasználnak. Egy virágzó várossá szeretnénk tenni a települést – mondta a Fidesz sümegi polgármesterjelöltje.

Dr. Kovács Zoltán kérdésünkre megjegyezte, a választási kampány startjáról csak akkor lesz érdemes beszélni, miután a köztársasági elnök kitűzte a választások napját.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!