Virágládákat helyeztek el az Esterházy úton


2014-07-15 13:21:12  | cikk: mo  | 


Virágládákat helyeztek el az Esterházy úton főképe
A Fogadj örökbe egy közterületet! elnevezésű program segítségével szépítették lakókörnyezetüket az Esterházy úton élők. A lakókat Venczel Csaba önkormányzati képviselő kereste fel azzal az elképzeléssel, hogy a páratlan oldalon az összhang és az egységes utcakép kialakítása érdekében egyforma virágládákat helyezzenek el a Városgondoksággal kötött szerződés keretében. A lakók örömmel fogadták örökbe az esztétikus virágládákat – hangzott el a ma délelőtti sajtótájékoztatón.
Venczel Csaba arról számolt be, a virágládák utcaképbe illeszthető formájával kapcsolatban Winkler Gábor, a város főépítésze tanácsát kérte. Július elejére 22 virágládát helyeztek el az utca páratlan oldalán, melyekbe ládánként 10-12 tő petúniát ültettek. Az önkormányzati képviselő megjegyezte, a lakók nagy örömmel fogadták örökbe a portájuk előtt elhelyezett virágládákat, melyeket a jövőben ők gondoznak. Venczel Csaba hozzátette, az utca túloldalán élők is szívesen látnának hasonló virágokat lakókörnyezetükben, erre azonban csak a járdafelújítást követően lesz lehetőség.

Áldozó Tamás az Esterházy út virágosítása kapcsán elmondta, Pápa Város Önkormányzatának sok tennivalója van még abban, hogy a város egyik legszebb utcája méltóképpen meg tudja mutatni szépségeit.
- A 2104. évi költségvetésben szerepel az Esterházy út páros oldali járdájának újjáépítése, melyre 32 millió forintot különített el az önkormányzat. Ez az utca jelentős gyalogosforgalmat bonyolít, hiszen a vasútállomással a Fő teret, a Várkertet köti össze – fogalmazott a polgármester.

Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője a járdaépítés részleteivel kapcsolatban arról tájékoztatott, hosszas egyeztetés után döntöttek a páros oldali járda felújításánál. Molnár István elmondta, két utca is keresztezi a járdát, amely kereszteződéseknél az akadálymentesítés nem biztosított, így a felújítással ez is megtörténik.
- A felújítás azt jelenti, hogy a jelenlegi burkolatot eltávolítjuk, az alépítményt kiigazítjuk, végül egy díszburkolathoz hasonló térburkolatot kapna a járdafelület – hangzott el a sajtótájékoztatón.
A Városfejlesztési Osztály vezetője szólt arról is, ugyancsak ebben az évben készül el a Bakonyér-híd páratlan oldali kerítésének rekonstrukciója. A műemlékjellegű, védett kerítés helyreállítását augusztusra tervezik. Ezenkívül a Bakonyér utcában élők részéről érkezett panasz a járdák, utak minőségére vonatkozóan. Ennek orvoslására még keresik a megoldásokat. A megoldást nehezíti, hogy a patak a Vízügyi Igazgatóság kezelésébe tartozó állami tulajdon, míg a mellette húzódó keskeny területet birtokolja a város, itt kellene közlekedésre alkalmas felületet kialakítani – derült ki a mai sajtótájékoztatón.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!