Focitorna, közös főzés, éjszakába nyúló mulatság – falunapot tartottak Tapolcafőn


2014-07-13 10:45:39  | cikk: HuHa  | 


Focitorna, közös főzés, éjszakába nyúló mulatság – falunapot tartottak Tapolcafőn főképe
A közös játék és szórakozás jegyében telt tegnapi nap Tapolcafőn. A hagyományos falunapi vigadalmat ezúttal is a sportpályán tartották, a rendezvényre összegyűlt a településrész apraja-nagyja és mindenki találhatott kedvére való elfoglaltságot.
Az egész napos mulatság már reggel elkezdődött, nyolc csapat részvételével kispályás labdarúgótornát szervezett a Taplcafői SE, s a meghívásos sportprogramon a négy helyi csapat mellett kemenesszentpéteri, adászteveli, nagyteveli focisták, valamint a Vadvirág Néptáncegyüttes labdarúgást kedvelő fiataljai rúgták a bőrt. Szeffel Szabolcstól, a sportegyesület szakosztályvezetőjétől megtudtuk, a negyedik alkalommal megrendezett meghívásos focitornát úgy próbálták megszervezni, hogy minden csapat a lehető legtöbbször léphessen pályára, hiszen nem annyira az eredményt, hanem a játéklehetőséget tartották fontosnak. A szakosztályvezető maga is mezt húzott és a torna felénél úgy látta, a helyiek minden csapata jól teljesít. Ez a kora délutáni eredményhirdetésen aztán be is igazolódott, hiszen a tornát a Tapolcafői Nagyfiúk csapata nyerte, a második helyezett Kemenesszentpéter mögött pedig a Tapolcafői SE focistái állhattak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.
S míg a sportos elfoglaltságot kedvelők fociztak, vagy éppen szurkoltak kedvenc csapataiknak, addig mások azon serénykedtek, hogy finom ebéddel vendégelhessék meg a falunapra kilátogatókat. Baráti társaságok, ismerősök kondérjaiban rotyogtak az ízletes ételek, a főzőcsapatok pedig kiváló hangulatban dolgoztak. És bár a hölgyek is fakanalat ragadtak, a férfiak ezúttal többségben voltak a főzőbemutatón. Mint mondták, szeretnék ők is megmutatni, hogy értenek a konyhaművészethez és ezen az egy napon szeretnék a lányokat, asszonyokat megkímélni a munkától. Tima Szabolcs barátaival három bográcsban is főzött, készítettek babgulyást, bográcsgulyást és ragut is.
-Ez már hagyományos programja a falunapnak, összejövünk és mi férfiak is megmutatjuk, mit tudunk a konyhában. Klasszikus receptek alapján dolgozunk, de mindenki hozott otthonról valami hozzávalót, így lehet mégsem lesz annyira megszokott, amit főzünk – mondta és nevetve hozzátette, bár nem versenyről van szó, mindig versengenek egymással a csapatok és mindig megkóstolják egymás főztjét is.
-Fontos az, hogy jót együnk, de talán még fontosabb az, hogy egyszer egy évben összejöjjünk, jól érezzük magunkat, beszélgessünk – tette hozzá.
Zsegraits Gyula a részönkormányzat elnöke maga is csatlakozott a főzőkhöz, bár mint mondta, inkább csak szemlélője a munkálatoknak.
-Csülkös, káposztás babot készítünk egy barátommal, megnézem milyen lesz. Nagy segítség, hogy itt vagyok vele, tudom piszkálni, hogy mikor lesz készen, mert nagyon éhes vagyok – fogalmazott mosolyogva.  Az elnök hozzátette, meglátása szerint, akik kilátogattak a rendezvényre jól érzik magukat, hiszen ez a nap a jókedvről, mulatozásról szól, a programot pedig úgy állították össze, hogy felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt tudjanak szórakozási lehetőséget biztosítani. A rendezvény megszervezésében és lebonyolításában a helyiek vállalták a főszerepet, a falunapra kilátogatók száma pedig azt mutatja, hogy van igény az ilyen közösségi alkalmakra.
A falunapi mulatságon valóban gondoltak a legfiatalabbakra is, a gyermekeknek aszfaltrajz versenyt hirdettek, volt kézműves foglalkozás, kerékpáros ügyességi verseny, rendőr- és tűzoltóautó bemutató és persze az elmaradhatatlan légvár is az ő szórakoztatásukról gondoskodott. Molnár Dániel, mindent kipróbált a színes kínálatból, részt vett a 11-es rúgó- és a kerékpáros versenyen, beszállt az aszfaltrajzolók közé, sőt a gyöngyfűzést is kipróbálta. Nem is eredménytelenül, hiszen az aszfaltrajzversenyen első helyezést ért el, a biciklis versenyben pedig a harmadik helyezettnek járó díjat vehette át a délutáni eredményhirdetésen.
-A falunap azért jó, mert sok a játék és jól lehet mulatni, táncolni – fogalmazta meg a minden játékban résztvevő fiú.
A rendezvényre kilátogatott Áldozó Tamás polgármester is, aki az ízletes ebéd elfogyasztását követő eredményhirdetések kapcsán köszöntötte a szép számú megjelentet. Rövid beszédében köszönetet mondott a részönkormányzat munkájáért, köztük a falunapi program megszervezéséért és kellemes időtöltést kívánt a közös programhoz.
Délután a felnőtteket is várták a 11-es rúgó versenyre, a Tapolcafői Gasztro Klub lángost sütött az újra megéhezőknek és persze a tapolcafői falunap sem múlhatott el szórakoztató színpadi produkciók nélkül. A finom ebédhez a közeljövőben 10. születésnapját ünneplő Tapolcafői Forrás Népdalkör szolgáltatta a kellemes muzsikát, műsorukban ezúttal Kalocsa vidéki dalokat adtak elő. Délután a Három Grácia énekelt népszerű magyar és külföldi slágereket a rendezvénysátorban összegyűlt népes közönségnek, este pedig a Fásy Mulató műsorára várták a helyieket, az egész napos programot pedig éjszakába nyúló táncmulatság zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!