Csinadratta a Várkertben - Folytatódik a Pegazus Parádé


2014-07-12 18:12:11  | cikk: Babos Petra  | 


 Csinadratta a Várkertben - Folytatódik a Pegazus Parádé főképe
A tegnapi esős időjárás miatt az éjszakai ügyességi-és bátorságpróba elmaradt, azonban a Pegazus Színház vidám előadását, amit Síppal, dobbal, nádihegedűvel címre kereszteltek, a társulat Szent István úti székházában megtartották. A Pegazus Parádé előestéjét a világhírű Mr. Glass avagy Sárközi József koronázta meg, aki vizespoharkon játszott egyedülálló módon komolyzenei műveket. A különleges műsorba a gyerekek is bekapcsolódtak, s néhányan ki is próbálhatták a nem mindennapi hangszert, ami Mr. Glass elmondása szerint a zongorához hasonlít. Az előadóművész érdeklődésünkre elmondta, 30 éve foglalkozik vízzel hangolt poharakkal, s járja vele Európát. Mr. Glass elárulta még, aki kedvet kapott esetleg a hangszer előállításához, vigyázzon az otthoni borospoharakkal, hiszen azok nagyon könnyen törnek, ő vastagabb falú poharakat használ.

Szombat reggelre az égiek is kegyesek voltak a parádé résztvevőihez, hiszen vakítóan napsütéses időre ébredhettünk. 9 órától verkli muzsika csalogatta a Várkertbe a családokat, ahol a kézműves játszóházban trombitát készíthettek a megnyitó ceremóniára. A Pegazus Színház tagjai idén is vidám, énekes és táncos műsorral kedveskedtek a gyerekeknek, amelyben petákokat is lehetett gyűjteni, melyeket a széles választékú meseboltban lehet majd levásárolni a délután folyamán.
A parádé résztvevőit Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte, aki gratulált a társulat sokéves, sikeres munkájához és Pro Publico-díjban részesítette őket.

A megnyitón közreműködött még Kövi Szabolcs zeneszerző és a Szilágyi Harang Együttes is.
- Veszprémből érkeztünk a Pegazus Parádéra, ahol nagyon jól érezzük magunkat, köszönjük a meghívást. A gyerekek a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskolában tanulnak. A csoport szinte már beleszerelmesedett a harangok különleges hangjába. 2007-ben Amerikából érkezett meg a harangkészletünk, amellyel játszunk. A hangszerek egyedileg hangolt bronz harangok, amelyeket az USA-ban manufakturálisan gyártanak csak. Mi járjuk Európát, voltunk már Görögországban, Olaszországban, a jövő héten pedig Lengyelországba megyünk. A nyár mozgalmas számunkra, fellépünk esküvőkön és fesztiválokon is - mondta a csoport vezetője, Albertné Balogh Márta, majd hozzáfűzte, ma délután is egy esküvőre igyekeznek, de előtte a Várkertfürdőben csobbannak egyet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!